Buscador per paraules clau
06 setembre 2023

El curs 2023-24 comença amb 1.487 alumnes amb plaça assignada al Servei de Transport Escolar del Consell Comarcal

El curs 2023-2024 comença amb 1.487 alumnes amb plaça assignada al Servei de transport escolar del Consell Comarcal del Vallès Occidental, una xifra superior al curs passat, quan van iniciar el curs un total de 1.366 alumnes. El servei ha començat avui dimecres 6 de setembre, excepte als centres educatius ubicats al municipis de Sabadell i Sant Quirze del Vallès que començarà el dijous 7 de setembre.

Aquest curs, del total dels alumnes amb plaça assignada, 467 és alumnat d’escoles, 369 d’instituts i 651 d’escoles d’educació especial. El curs s’inicia amb 98 rutes, de les quals 28 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Es dona servei a 30 centres educatius: 7 escoles, 8 instituts i 15 escoles d’educació especial.

L’alumnat beneficiari és de tota la comarca excepte del municipi de Gallifa ja que els infants i joves d’aquest poble estan escolaritzats a municipis del Vallès Oriental. Els centres educatius de destí es troben als municipis de Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

L’import de preu públic que han d’abonar les famílies usuàries del servei en modalitat no obligatòria es manté constant des del curs 2013-2014. També es mantenen les reduccions d’aquesta tarifa per als segons, tercers i més germans usuaris també del servei. Actualment estan subjectes a l’abonament d’aquesta tarifa un total de 636 alumnes usuaris.

El passat mes d’abril, la Comissió Permanent del Consell Comarcal va prorrogar els diferents contractes administratius de servei del transport escolar pel curs 2023-2024, amb una despesa màxima de 3.169.464,48€. Cal destacar que el 82% dels vehicles adscrits a la prestació del servei compten amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental atorgat per la Generalitat de Catalunya, amb el que es reconeixen els serveis i productes que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com obligatoris per la normativa vigent.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental gestiona el servei transport escolar per delegació de competències de la Generalitat de Catalunya. Per a cada nou curs escolar i amb la finalitat de poder oferir aquest servei, el Departament d’Educació aporta part del finançament necessari.

El Servei de transport escolar en la modalitat obligatòria i gratuïta s’adreça a l’alumnat que, a proposta dels Serveis Territorials d’Educació, ha d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència. Així mateix, el servei en modalitat no obligatòria i subjecte al pagament de preu públic s’adreça a determinat alumnat d’ensenyaments obligatoris que s’ha de desplaçar a centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residència.

Podeu trobar aquí més informació sobre el Servei de transport escolar.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail