Buscador per paraules clau
15 febrer 2023

El Consell Comarcal sol·licita fons Next Generation EU per a la creació d’una Oficina comarcal de Transformació comunitària que impulsi les comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha presentat una sol·licitud de subvenció del Programa CE-OFICINAS de la primera convocatòria, que promou l’ Instituto per la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE) d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària (OTCs) per l’impuls de comunitats energètiques. Aquests ajuts s’emmarquen en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per a l’execució dels fons Next Generation EU (NGEU). L’import sol·licitat és de 129.960 euros.

D’aquesta manera el Consell segueix amb la seva aposta per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques a la comarca. L’ajut permetria la creació d’una Oficina de Transformació Comunitària d’àmbit comarcal. Aquesta impulsaria la promoció i dinamització de comunitats energètiques, incorporant així una línia de treball específica i especialitzada per aquest àmbit. El període d’execució del projecte que es contempla és des de l’1 de juny de 2023 fins el 30 de setembre de 2025.

Aquesta aposta s’emmarca en el treball que des de l’abril del 2021 porta a terme el Consell Comarcal en col·laboració amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, desenvolupant l’Agència d’Energia del Vallès Occidental (AEVOCC) per a l’impuls d’accions per a la transició energètica a la comarca. En aquest sentit, l’Agència pretén ser un projecte facilitador, especialment pels municipis petits i mitjans, que integri els principals actors i promogui la participació i la formació entre la ciutadania, per impulsar la transició energètica a la nostra comarca per a un canvi de model més sostenible. Dins els objectius de l’Agència destaca principalment la creació d’una comunitat energètica local dins el Parc Circular del Vallès, a l’entorn de l’antiga mancomunitat Sabadell-Terrassa, així com l’impuls de comunitats energètiques als municipis de la comarca.

Així mateix, des del mes de juliol  de 2022 el Consell  participa a la Xarxa d’oficines comarcals de transició energètica que promou l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), per col·laborar en la planificació i el disseny comarcal de la implantació en el territori de les energies renovables, solar i eòlica, prioritzant el model de generació renovable, distribuïda i participativa.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail