Buscador per paraules clau
28 juny 2024

El Consell Comarcal se suma un any més a la commemoració del Dia de l’Orgull LGBTI+

El Consell Comarcal s'adhereix al manifest del Departament d’Igualtat i Feminismes en motiu de Dia de l’Orgull en el seu compromís en la defensa dels drets de les persones LGBTI+ i en la lluita contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere. Pel que fa a la comarca, durant tota la setmana, els diferents municipis acolliran actes en favor de la defensa dels drets LGTBI+ afegint-se a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+.

El 28 de juny és el Dia internacional de l’Orgull LGTBI+, una data en la qual es reivindiquen els drets de les persones LGTBI+ i es dona visibilitat a les discriminacions que pateixen com a col·lectiu.

L’origen d’aquesta reivindicació es remunta al dia 28 de juny de 1969, quan la comunitat LGBTI+ va ocupar els carrers per mostrar el seu rebuig a una batuda policial exercida en un popular bar d’ambient a Greenwich Village, Nova York (EUA), produint-se una revolta que va generar disturbis i que va convertir-se en una acció clau en la lluita pels drets LGTBI+.

En l’actualitat, creix de manera generalitzada l’auge de polítiques en contra dels drets LGTBI+ arreu del món i fins i tot, existeix una gran quantitat de països en els quals la diversitat sexual i de gènere es troba perseguida i criminalitzada.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail