Buscador per paraules clau
18 novembre 2022

El Consell Comarcal s’adherix a la Declaració Institucional per a l’Eliminació de la Violència ver les dones. Les portaveus dels diferents grups comarcals fan lectura del text al Ple

Un any més el Consell Comarcal s'ha adherit a la Declaració institucional del 25 de novembre, Dia per l'eliminació de la violència envers les dones. Al Ple comarcal les portaveus dones dels diferents grups comarcals han fet lectura del manifest.

El Consell s’adhereix a la Declaració institucional que firmen la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions de Catalunya, les entitats municipalistes ACM i FMC, l’Associació de Micropobles, la Delegació del Govern d’Espanya i l’Ajuntament de Barcelona.

Tal com ha explicat la consellera de Drets Socials, Miriam Casaramona al Ple, “la Declaració posa èmfasis en les moltes formes de la violència masclista i en l’impacte en les vides de les dones. També incideix en que les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades. I, a més fa referència a dos grans canvis impulsats pels feminismes: posar el consentiment al centre i exigir que es faci efectiva la diligència deguda dels poders públics i que s’eradiqui tota forma de violència institucional”.

Des del Consell Comarcal es reafirma el compromís, tal com diu el manifest “amb la amb la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, al dret a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, el dret a l’educació o el dret a la participació social i política. En definitiva, un compromís amb la llibertat de les dones que ens ha de fer també una societat més lliure”.

Podeu llegir la declaració en l’arxiu a continuació.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail