Buscador per paraules clau
04 juliol 2024

El Consell Comarcal renova el seu conveni de col·laboració amb la Federació d’ADF del Vallès Occidental i augmenta la seva dotació econòmica en el context de sequera 

Aquest dimecres 3 de juliol, Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i Joan Trenchs, president de la Federació d'ADF del Vallès Occidental, han signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats en un acte que ha tingut lloc a la seu comarcal del Consell al qual ha assistit també la consellera comarcal d'Emergència Climàtica del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Laura Oliver. 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF signen anualment el conveni de col·laboració, mitjançant el qual el Consell Comarcal realitza una aportació econòmica de recursos propis en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. 

El president comarcal, Ignasi Giménez ha remarcat el paper clau que ocupa la Federació d’ADF en la prevenció dels incendis a la comarca així com la importància de les agrupacions de defensa forestal en aquest context d’emergència climàtica. Joan Trenchs ha agraït al Consell Comarcal el seu suport a la Federació d’ADF, que fa possible la coordinació de tasques de prevenció d’incendis i facilita l’ampliació de l’equip de voluntaris que cuida del territori. Actualment a la comarca existeixen 15 agrupacions de defensa forestal i 300 voluntaris actius que les conformen.

Increment de l’aportació 

Enguany, des del Consell Comarcal s’ha valorat la situació de sequera que es viu a Catalunya i que manté la comarca en situació d’excepcionalitat i per aquest motiu, el Ple comarcal ha aprovat una partida de 2.500 euros que se sumaran a la xifra de 6.000 euros que es destinen anualment a l’ADF del Vallès Occidental. En total, 8.500 euros per a accions a realitzar aquest 2024. 

La consellera comarcal d’Emergència climàtica, Laura Oliver, ha explicat que “amb aquesta aportació, els darrers anys s’han efectuat actuacions de millora als vehicles de l’ADF, a la sala de control o als equips de ràdio i també s’han finançat actuacions derivades de les tasques de prevenció, d’intervenció immediata o de coordinació”.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail