Buscador per paraules clau
10 març 2023

El Consell Comarcal recupera l’operativitat del seu sistema informàtic dues setmanes després del ciberatac

Aquesta setmana s’ha anat recuperant de forma progressiva el sistema informàtic del Consell Comarcal. Només dues setmanes després del ciberatac, avui divendres, 10 de març, la major part del personal ja ha treballat com ho fa habitualment des de la seu comarcal i s’ha fet una engegada individualitzada de tots els equips, podent recuperar la informació gràcies a la recuperació d’una còpia de seguretat.

En cap moment s’han deixat de prestar els serveis essencials i s’ha pogut garantir l’atenció ciutadana. També s’ha mantingut l’activitat ordinària del Consell i el personal ha seguit treballant des de casa.

El Ple del Consell Comarcal previst pel 16 de març s’ha traslladat al 29 de març –d’acord amb la Junta de Portaveus- per tal de garantir la tramitació dels expedients, un cop recuperat el funcionament del Gestor d’Expedients de l’entitat.

Treball amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Des del dia 24 de febrer el Consell Comarcal del Vallès Occidental, tutelat per l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya, ha estat immers en la restauració i recuperació dels suports i els sistemes informàtics, per tal de poder tornar el més aviat possible a la normalitat d’aquesta entitat pública.

Aquest ha estat un procés minuciós amb el que s’ha hagut d’actuar de manera ordenada  respectant escrupolosament els terminis per a les intervencions necessàries, ja sigui per a la recuperació de les dades intervingudes, com per a la nova implementació dels sistemes. En tot moment s’han seguit i complert les recomanacions de l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail