Buscador per paraules clau
19 abril 2021

El Consell Comarcal recull 72 iniciatives d’innovació i transformació social al Vallès Occidental per potenciar el mercat social solidari i fer visible les entitats i professionals que hi treballen

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès, ha publicat el “Recull d’iniciatives d’innovació i transformació social al Vallès Occidental”, una eina per donar a conèixer les diferents iniciatives d’economia social i solidaria a la comarca i per potenciar el mercat en aquest sector.

Aquest recull es pot consultar a la pàgina web de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès Occidental i hi consten les diferents iniciatives agrupades per temàtiques i també en relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental, preveu en el seu apartat “Responsabilitzem-nos” la promoció de l’Economia Social i Solidària(ESS) com a marc per al desenvolupament d’iniciatives socials, xarxes de suporti entitats ciutadanes basades en els principis de la igualtat, la participació, l’arrelament a la comunitat.

En aquest sentit, en la presentació el catàleg,  el conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ha destacat la importància de l’economia social i solidària com a motor de canvi del desenvolupament econòmic local” i ha explicat que “la crisi global de la pandèmia fa emergir moltes oportunitats. En aquest nou escenari, hem de ser capaços de no deixar ningú enrere i també d’abordar les causes de les desigualtats”.  A la sessió de presentació també hi ha participat Guillem Llorens, president de la Confederació de cooperatives de Catalunya, qui ha manifestat que “l’economia social i solidària ha de ser una proposta de model econòmic com alternativa al model capitalista”.

El recull d’iniciatives d’innovació i transformació social identifica 72 experiències, projectes i serveis destacats en l’àmbit de la innovació i transformació social i fa accessible aquesta informació per tal de generar coneixement compartit i treball col·laboratiu. Fer visible el treball de les entitats i els professionals que hi col·laboren ajuda a potenciar el mercat social solidari i dinamitzar-lo. El recull també vol servir de referència a la comunitat local, generant noves idees i estimulant la qualitat i millora continua dels productes i serveis que s’ofereixen.

La Xarxa d’innovació social del Vallès és una iniciativa oberta, col·laborativa i transformadora, per fer emergir i recolzar idees innovadores amb projectes socioeconòmics que donin respostes als reptes de la societat i fomentin l’economia social i el bé comú. L’objectiu de la xarxa és aglutinar i donar a conèixer les noves formes d’economia social de la comarca: cooperatives, empreses d’inserció, centres especials de treball, fundacions i societats laborals amb un clar component d’interès social al Vallès Occidental. A la web es pot consultar també un mapa de l’economia social amb el directori de cooperatives, societats laborals, fundacions, empreses d’inserció i centres especials de treball.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail