Buscador per paraules clau
09 març 2023

El Consell Comarcal posa en marxa el servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes a Castellbisbal en col·laboració amb l’Ajuntament

Aquest mes de març, el Consell Comarcal del Vallès Occidental en col·laboració amb l’Ajuntament de Castellbisbal, ha posat en marxa el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes. Es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de persones que provenen d’altres països i venen a viure a Castellbisbal.

El Servei de Primera Acollida inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitat entre la ciutadania.

El Servei de Primera Acollida és gratuït i està ubicat a Can Margarit, on una tècnica del Consell Comarcal atendrà a les persones nouvingudes que ho necessitin. Per accedir al servei cal contactar amb Serveis Socials o sol·licitar-ho a qualsevol de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del municipi, situades a l’Ajuntament, a Can Margarit i a Can Santeugini.

A més d’una entrevista personalitzada, el Servei de Primera Acollida ofereix assessorament tècnic i acompanyament en el procés formatiu. També facilita unes guies en diversos idiomes, com ara l’anglès, francès, àrab, romanès o ucraïnès, on s’explica, per exemple, com tramitar la targeta sanitària, com buscar feina o com rebre orientació jurídica i d’estrangeria.

Coincidint amb la posada en marxa d’aquest nou servei, l’Ajuntament de Castellbisbal ha editat una Guia de benvinguda amb informació bàsica i útil per a les persones que arriben a viure a Castellbisbal, siguin o no estrangeres. La publicació recull les gestions i tràmits més freqüents, com ara com empadronar-se o qüestions relacionades amb l’assistència sanitària i l’habitatge. També facilita recursos vinculats amb serveis socials i l’educació, alhora que ofereix informació sobre activitats esportives, culturals i de lleure.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail