Buscador per paraules clau
02 maig 2016

El Consell Comarcal posa en marxa el Servei de Primera Acollida per a les persones que arriben a la comarca

Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Vacarisses són els primers municipis on es pot sol·licitar el servei

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, junt amb diversos municipis de la comarca, ha posat en marxa el Servei d’acollida amb la finalitat de promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrants i retornades a Catalunya. L’objectiu és fer que l’arribada als municipis sigui el més fàcil possible i posar a disposició de les persones nouvingudes informació bàsica sobre el seu nou lloc de residència. Les primeres poblacions en oferir el Servei són Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Vacarisses.

En el marc del Servei de Primera Acollida el Consell realitza atenció personalitzada i en grups. S’ofereixen 3 mòduls formatius: Mòdul A, de 90 hores,  sobre les llengües oficials de Catalunya;  Mòdul B, de 15 hores, sobre l’àmbit laboral i Mòdul C, de 15 hores, sobre la societat catalana i el seu marc jurídic. A més, per qui es va empadronar a Catalunya fa menys d’un any, acreditar aquests coneixements els hi dóna dret a obtenir un certificat de primera acollida. Aquest certificat pot facilitar la renovació i obtenció de permisos de residència.  

El conseller comarcal Pol Altayó, responsable de la Comissió Informativa de Benestar Social, ha explicat que “malgrat no ser un certificat obligatori, oferir la possibilitat de conèixer l’entorn més immediat de les persones nouvingudes és una necessitat per a millorar la seva integració”.

Des de l’ens comarcal també s’han elaborat guies d’acollida per a facilitar a les persones que acaben d’arribar informació sobre els serveis i recursos que poden trobar en el seu nou municipi.

El novembre de 2014 la Generalitat de Catalunya va aprovar el decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, que desenvolupa la llei 10/2010, d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya i dóna compliment a l’article 138.1 de l’Estatut

A qui va adreçat?

El servei va adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Servei de Primera Acollida, on se’ls orienta sobre el programa més adequat a les seves necessitats i on poden consultar sobre altres dubtes i consultes. S’ha de demanar cita prèvia al telèfon 93.727.35.34.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail