Buscador per paraules clau
23 gener 2017

El Consell Comarcal participa en una jornada sobre Simbiosi Industrial

L’objectiu de la sessió és descobrir les oportunitats de negoci que genera l’eficiència energètica i l’estalvi de recursos als polígons d’activitat econòmica. L’acte, organitzat per la cambra de comerç de Terrassa, comptarà amb la presència del President de la Comissió de Promoció i Ocupació del Consell Comarcal, Joan Carles Paredes, juntament amb altres administracions que comparteixen objectius en aquest àmbit.

El Consell Comarcal participarà aquest dimecres 25 de gener en una la jornada divulgativa sobre Simbiosi Industrial organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa juntament amb la Direcció General d’indústria i amb la col·laboració del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquesta jornada divulgativa sobre Simbiosi Industrial ocuparà tot el matí i tindrà lloc dimecres 25 de gener a la Cambra de Comerç de Terrassa. El President de la Comissió de Promoció i Ocupació del Consell Comarcal, Joan Carles Paredes, participarà a la jornada presentant l’estratègia que impulsa el Consell Comarcal per impulsar l’economia Circular al Vallès Occidental.

La simbiosi industrial és una potent eina cap a l’economia circular que pretén facilitar l’estalvi de recursos i l’eficiència energètica en els polígons d’activitat econòmica. D’aquesta manera es generen noves oportunitats de negoci tot aprofitant sinergies, és a dir creant relacions d’intercanvi i aprofitament de recursos entre les empreses. Són molts els avantatges que la simbiosi Industrial aporta a les companyies. Per una banda, es genera un benefici econòmic que fa rentable l’activitat de reciclatge i reutilització de recursos  i per l’altra, és promou la creació de riquesa i ocupació i s’incrementa la productivitat i l’estalvi energètic.

Durant l’acte es parlarà de la importància d’impulsar la simbiosi en els polígons d’activitat econòmica comptant amb la  col·laboració de diferents agents del territori. S’abordaran aspectes relacionats amb la gestió dels residus com a recurs i es farà una taula rodona on diferents administracions del sector donaran el seu punt de vista davant els reptes i les oportunitats que planteja la simbiosi industrial entorn l’energia i els residus. S’exposaran opinions des de diferents vessants: des de la Generalitat de Catalunya, des de l’administració local, des de les associacions empresarials i de polígons industrials.   

Finalment s’exposaran diferents experiències que s’estan treballant a la comarca per donar suport a les empreses, així com projectes d’implementació portades a terme per diferents companyies. Es tancarà la sessió amb un torn obert de preguntes.

Els interessats trobareu més informació accedint a aquest enllaç:

http://www.ccvoc.cat/actualitat/agenda/2017/01/25/jornada-la-simbiosi-industrial-per-facilitar-l-estalvi-de-recursos-i-l-eficiencia-energetica-en-els-poligons-d-activitat-economica

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail