Buscador per paraules clau
02 març 2022

El Consell Comarcal orienta joves de nou municipis de la comarca en qüestions relacionades amb la formació i l’ocupació

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat enguany una nova edició del programa Referents d’Ocupació juvenil, programa que donarà suport a l’orientació de persones joves de la comarca durant l’any 2022. El programa té l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves cap al sistema educatiu, laboral i/o ocupacional.

A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb el col·lectiu de les persones joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona. Durant el 2021 s’ha aconseguit un total de 47 insercions formatives i 89 insercions laborals.

El programa Referents d’Ocupació juvenil permet realitzar atencions directes a joves de diversos municipis de la comarca. L’atenció presencial es realitza als municipis de Castellar del Vallès, Badia del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Castellbisbal, Vacarisses i Palau-Solità i Plegamans.

Com a les darreres edicions, l’atenció directa en els municipis es realitzarà al llarg de tot el 2022 des de dos punts d’actuació: Serveis Locals d’Ocupació (SLO) i joventut (Punts Joves), depenent del municipi.

Les persones joves interessades en rebre aquest assessorament poden ser derivades des de diferents agents, professionals i/o entitats, que estiguin en contacte amb població juvenil i puguin detectar joves que necessitin acompanyament i suport per a la inserció laboral: educadors/ores socials, personal de serveis socials, docents, entitats juvenils, orientadors/ores laborals, etc.

Durant l’any 2022, i a través de la figura de les referents d’ocupació juvenil, aquest programa permetrà treballar de forma més profunda amb el territori, mantenir el treball en xarxa els serveis que el conformen i oferir una atenció de qualitat a les persones joves per garantir un impacte positiu als seus processos formatius, laborals i en definitiva de vida.

El projecte és una iniciativa del Departament d’Empresa i Treball, impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en col·laboració amb la Secretaria de joventut, que té per objectiu principal treballar coordinadament amb els diferents dispositius de les diferents administracions públiques que treballen amb les persones joves, per tal de dóna’ls-hi la millor atenció i els recursos més adients tenint en compte les seves necessitats. El programa compta amb el finançament del SOC, el Ministerio de Trabajo i Economia social i el Fons Social Europeu.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail