Buscador per paraules clau
10 març 2023

El Consell Comarcal orienta el jovent en les vocacions industrials i les oportunitats formatives a les fires de Formació Professional de la comarca

Aquest mes de març el Consell Comarcal ha participat a les diferents fires sobre Formació Professional que s’han fet a Rubí, Sabadell i Terrassa. S'ha ofert orientació laboral al jovent i a públics diversos i s'han difós les vocacions industrials. La participació del Consell Comarcal s’estructura a l’entorn de diferents recursos que han tingut molt bona acceptació: l’Escape-Truck, l’exposició “A la indústria on són les dones”, el Catàleg de Vocacions Industrials i la informació sobre la Sostenibilitat Alimentària.

La informació sobre les vocacions industrials ha estat una constant a totes les fires, inclosa la celebrada a Cerdanyola el mes de febrer. A Sabadell, es va complementar amb informació sobre la sostenibilitat alimentària i el projecte Recooperem, incidint en com s’introdueix l’economia circular en diferents sectors de l’activitat econòmica.

L’Escape-Truck Vallès Occidental és un escape-room dins d’una caravana que reprodueix un vagó antic en el que es succeeixen diferents proves que treballen competències transversals. Aquest format permet treballar in situ les competències  en diferents col·lectius i situacions: joves en un institut, aturades de llarga durada en un Servei Local d’Ocupació, una simulació de prova de selecció per un perfil determinat, etc. La caravana ha estat present a les fires de Rubí i de Terrassa.

L’exposició “A la indústria on són les dones” és una exposició itinerant que aborda el tema de la discriminació de gènere a la indústria , fent referència especialment a la fotografia actual de la representació femenina a la indústria del Vallès Occidental i en general a Catalunya; transformació industrial- necessitat STEM- paritat de gènere; discriminació per raó de gènere; mesures pel canvi social a la indústria i el Pla de igualtat. Es trasllada a diferents ubicacions i és un recurs per treballar des dels Serveis Locals d’Ocupació per apropar-hi i sensibilitzar la ciutadania, en instituts d’educació secundària, centres d’empreses, empreses, entitats, etc. Aquesta mostra s’ha pogut veure a Rubí, Terrassa i Sabadell.

Aquestes actuacions es realitzen en el marc del projecte Teixint metodologies de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail