Buscador per paraules clau
11 octubre 2017

El Consell Comarcal organitza una jornada per debatre sobre “Ètica i infància” amb professionals de l’àmbit i experts en ètica, dret i comunicació

Quins són els límits de la intervenció i la ingerència en la vida privada de les famílies i els infants? Quins han de ser els principis ètics dels professionals en la intervenció en la infància? Com han d’informar les administracions públiques i els mitjans de comunicació a l’entorn de les qüestions relacionades amb la infància? Aquestes i altres preguntes es debatran el proper 17 de novembre a la Jornada “Ètica i infància” que organitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental en el marc de la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants.

La jornada està adreçada a professionals tècnics i responsables polítics del món local que treballen amb la Infància i famílies.

El Consell Comarcal gestiona l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental integrat per diferents professionals dels àmbits de la psicologia, la pedagogia, el treball social i l’educació social, distribuïts territorialment, i tenen com a objectius generals: orientar, diagnosticar, valorar, intervenir, tractar i fer el seguiment dels infants i adolescents en situació de risc greu o desemparament essent-ne els destinataris tant ells com les seves famílies. Amb aquesta Jornada, des del Consell Comarcal es té la voluntat de poder compartir expertesa i experiències a l’entorn del tracte dels professionals dels ajuntaments i consells comarcals amb les famílies i amb els infants.

La jornada comptarà amb la participació de tres persones expertes que exposaran la seva visió en relació a diferents àmbits relacionats amb l’ètica i la infància. Al final de la jornada els tres experts compartiran taula de debat per poder intercanviar amb els i les assistents les seves inquietuds.

El professor d’ètica aplicada de la Universitat de Girona, Joan Canimas Brugué, serà l’encarregat de pronunciar la ponència “L’ètica professional en la intervenció en infants i les seves famílies. La segona ponència anirà a càrrec d’Àngel Làzaro, cap del Servei de suport jurídic de la DGAIA i porta per títol “Ètica versus dret: els límits de la intervenció i la ingerència en la vida privada de les famílies i els infants”. Finalment, la periodista i directora del programa de Televisió de Catalunya INFOK, Laia Servera, aportarà l’expertesa en l’àmbit de la comunicació amb la ponència  “Com informar públicament de les qüestions relacionades amb els infants.  Transparència versus intimitat.

Les inscripcions ja estan obertes i cal fer-les a través del correu electrònic ccvoc.eaia@ccvoc.cat. L’assistència és gratuïta i les places són limitades.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail