Buscador per paraules clau
19 abril 2024

El Consell Comarcal ofereix la ciutadania tallers gratuïts sobre aprofitament alimentari

Els tallers d’Aprofitament Alimentari “Com podem aprofitar els aliments?”, organitzats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb col·laboració dels ajuntaments, s’han iniciat aquesta setmana en els municipis de Barberà del Vallès i Castellar del Vallès i seguiran les properes setmanes a diferents municipis de la comarca. Es tracta de dos , tipus de dinàmiques diferents: la primera és en format participatiu i interactiu, mentre que la segona consisteix en una demostració en viu amb dues receptes de cuina d’aprofitament amb ingredients de temporada.

Tots els tallers són gratuïts, oberts a tota la ciutadania i s’imparteixen en diferents municipis de la comarca. Donen a conèixer solucions sostenibles en l’àmbit de l’alimentació i ajuden a aprendre com aprofitar els aliments i estalviar a la cuina, com reduir els residus orgànics i com contribuir en la lluita contra el canvi climàtic des de les nostres llars. Aquestes i d’altres més qüestions es tracten de la manera més dinàmica i entretinguda.

Els tallers és realitzen en el marc del projecte d’aprofitament alimentari RECOOPEREM: Sostenibilitat Alimentària Vallès Occidental. Les iniciatives “RECOOPEREM, Cuina per compartir i el Mercat Circular” permeten l’aprofitament d’aliments saludables a través de les diferents entitats d’iniciativa social i de distribució d’aliments (rebostos, bancs d’aliments) per la seva posterior distribució a les famílies i persones en situacions de dificultat social i vulnerabilitat. Es tracta d’un projecte reconegut els darrers anys com a bona pràctica d’economia circular i de residu zero.

Aquesta és una acció subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya. Els propers tallers previstos fins ara són els següents, però es preveu que se n’incorporin de nous:

Taller: Taller de Cuina d’Aprofitament COM PODEM APROFITAR ELS ALIMENTS?

Taller: Taller de Cuina d’Aprofitament COM PODEM APROFITAR ELS ALIMENTS?

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail