Buscador per paraules clau
07 juny 2017

El Consell Comarcal ofereix formació en el sector tèxtil per afavorir el relleu generacional en el sector

Una desena de joves que no estudiaven ni treballaven estan participant en un curs de formació de l’àmbit del tèxtil, una especialitat que per primer com s’ofereix enguany dins del programa Joves per l’Ocupació. Aquesta formació es realitza a l’IES Terrassa, que també ofereix, amb gran èxit d’alumnat, cicles formatius de la família del tèxtil. El Consell Comarcal ha volgut oferir aquesta especialitat ja que la comarca compta amb una gran tradició d’indústria tèxtil i actualment està patint dificultats en el relleu generacional dels perfils professionals.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha explicat que “són joves que molts d’ells no han tingut l’oportunitat de treure’s l’ESO i  intentem que amb aquests programes puguin millorar la seva capacitació professional i pensar què fer en la seva trajectòria professional. I és cert que una de les oportunitats a la nostra comarca és la industria tèxtil. És veritat que el tèxtil tradicionalment ha estat un dels sectors especialment implantats al Vallès Occidental, ciutats com Terrassa han estat capdavanteres en el passat però també ho continua sent en el present. És un sector que demana llocs de feina i que a més és una feina cada cop més especialitzada”

El sector tèxtil del Vallès Occidental aporta el 20’4% dels llocs de treball del tèxtil català, ocupant a 7.034 persones el primer trimestre de 2017. També aporta el 18’4% de les empreses del tèxtil català. “Tenim més de 480 empreses que continuen generant llocs de feina i de treball i de generant riquesa a la comarca. Per tant és un sector estratègic pel qual apostem per treballar de manera plegada de les institucions”, assegura Ignasi Giménez.  De fet, el darrer any s’han creat 9 noves empreses i 195 llocs de treball en aquest sector.

En el curs es treballen qüestions com els acabats tèxtils, les matèries primeres tèxtils,  les principals tècniques tèxtils i la fabricació de filatures. També s’aborden les noves ocupacions en el sector tèxtil.  Les classes van començar el passat 7 d’abril i acaba el proper 22 de juny. Durant el mes de juliol els i les participants faran 80 hores de pràctiques (20 dies laborables) a empreses tèxtils de la comarca.

En aquests moments es realitza el programa Joves per l’Ocupació 2016. Enguany és la sisena edició del programa a la comarca que té com a finalitat la inserció laboral i/o educativa de joves que en la seva entrada al programa tenen un nivell formatiu baix. Els que no tenen la ESO, estudien de forma paral·lela, amb suport pedagògic per assolir el Graduat en ESO.  És un programa cofinançat pel SOC i el FSE.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail