Buscador per paraules clau
11 juliol 2022

El Consell Comarcal obre les inscripcions del curs Noves habilitats i competències digitals i verdes en automoció que es farà al mes d’octubre

El sector de la fabricació d’automoció està en un procés de transformació molt important en àmbits com la sostenibilitat, digitalització, tecnologia, canvis en els consumidors,... Alhora la progressiva implantació dels nous vehicles elèctrics tindrà en un gran impacte en l’ocupació. De fet, diferents estudis pronostiquen que la indústria d'automoció, la primera potència del sector a Europa, perdi 178.000 llocs de treball fins a 2025. En aquest marc, el Consell Comarcal ha programat un curs que es realitzarà i impartirà el centre tecnològic EURECAT amb un d’una durada de 32 hores dirigit a professionals del sector, nous professionals i persones a l'atur.

El programa es configura a partir d’una formació competencial per reptes i de proporcionar un coneixement transversal de les noves competències digitals i sostenibles que requereix el sector. Hi haurà un mòdul troncal comú per a tots els participants i uns d’específic amb 5 itineraris formatius diferents, que son: vehicle elèctric, vehicle connectat i autònom, materials avançats, manufactura avançada i economia circular i sostenibilitat.

Es combinaran formacions teòriques amb sessions en aules de pràctiques. L’alumnat finalitzarà el curs amb l’elaboració i presentació d’un projecte col·laboratiu sobre un repte del sector. Pel treball dels reptes es preveu la col·laboració i participació d’empreses de la comarca, a on plantejaran situacions reals a solucionar per l’alumnat.

El curs és 100% subvencionat i té un màxim  25 places. Cal omplir el formular d’inscripció  per tal de poder participar. El curs tindrà lloc el dimarts i dijous del mes d’octubre de 16:00h a 20:00h i va dirigit a persones en recerca de feina, siguin desocupades provinents del sector d’automoció o nous professionals que s’hi volen incorporar, especialment, vinculats a formació professional del sector. A les persones en actiu del sector, es farà valoració de la seva experiència i necessitats de reciclatge.

Aquest actuació forma part del Pla de suport a la reconversió del sector de l’automoció que té l’objectiu de donar resposta a les necessitats i estratègies de reconversió de les empreses del sector i pal·liar els efectes negatius sobre l’ocupació i la producció. Compte amb el suport i finançament de la Diputació de Barcelona.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail