En el decurs de la trobada es va portar a terme la presentació de les bones pràctiques que s’estan impulsant en els diferents territoris participants i entre les quals es troba el projecte RECOOPEREM: Sostenibilitat Alimentària al Vallès Occidental.
El projecte “Social Food Webs” té com a objectiu millorar les polítiques que donen suport als circuits alimentaris locals perquè siguin eficaços, sostenibles, connectats i inclusius a través dels principis del model d’economia circular. Aquests circuits han de servir per promoure i fomentar la prevenció de residus i la recirculació d’aliments i residus orgànics, centrant-se especialment en la redistribució dels excedents alimentaris per a beneficis ambientals, socials i econòmics.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental impulsa el projecte Social Food Webs conjuntament amb XAMK, la Universitat de Ciències Aplicades del Sud-est de Finlàndia (líder del projecte); MEL, la regió Metropolitana de Lille (França); Wielkopolska Region, la regió provincial de Gran Polònia; Riga Planning Region, la Regió de Planificació de Riga (Letònia); l’entitat pública portuguesa de la regió de Porto Porto Ambiente (Portugal); l’ajuntament de la ciutat de Vejle (Dinamarca); i el Consell Econòmic de Flandes Oriental (Belgica). Aquest projecte va estar aprovat en el marc de la tercera convocatòria del programa Interreg Europe del període 2021-2027, i està cofinançat per la Unió Europea.