Buscador per paraules clau
16 setembre 2022

El Consell Comarcal impulsa la indústria sostenible amb l’ús de la biomassa i la reutilització de residus

El Consell Comarcal ha obert un servei de consultoria especialitzada per elaborar informes de viabilitat en a instal·lació de sistemes de biomassa a les indústries, així com acompanyar a las empreses interessades en la preparació d’una línia d’ajut específica en aquest àmbit. Des de l’ens comarcal s’ofereixen diferents activitats i serveis especialitzats per ajudar a la transformació productiva i sostenible que es recullen al catàleg de serveis a les empreses industrials, amb propostes a 8 àmbits diferents d’actuació.

Des de principis d’any que s’impulsa l’ús de la biomassa entre el teixit productiu , amb un total de 235 empreses informades, 62 empreses i d’altres entitats participants en jornades i 6 que ja han avançat en la realització d’estudis i propostes d’implementació. Tot plegat en el marc del projecte Indústries pel clima, impulsat pel Clúster de l’Energia de Catalunya i amb el suport i acompanyament de l’Agència d’Energia del Vallès Occidental.

D’altra banda, en col·laboració amb el Consell de Cambres de Catalunya i el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha iniciat un prova pilot per impulsar el projecte Residurecurs.cat, un “Marketplace” online gratuït pel intercanvi i valorització de residus i subproductes mitjançant transaccions de compravenda o intercanvi, per promoure la seva recuperació, reciclatge i reintroducció a las cadenes productives, dirigida a tot el teixit empresarial.

Catàleg de serveis 2022 a les empreses industrials

Amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat i transformació del teixit productiu, especialment de les PIMEs amb criteris socials i sostenibles per aquest any 2022, el Consell Comarcal disposa de 8 serveis d’àmbits diferents que es recullen en un catàleg a l’abast de les indústries: informació i acompanyament, ubicació i localització industrial, digitalització i indústria4.0, fabricació additiva avançada, transformació del sector automoció, sostenibilitat i economia circular, accés a ajudes i fons europeus, i ocupacions industrials.

El catàleg de serveis es treballa en el marc del “Pacte per la Reindustrialització”, que aposta per a un territori amb ADN industrial, referent i motor del sector a Catalunya i amb una visió global. I en cooperació permanent amb els ajuntaments de la comarca i de la mà dels agents socials i econòmics, centres tecnològics i universitats, i associacions industrials.

Podeu consultar el catàleg de serveis al web del Consell Comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail