Buscador per paraules clau
21 abril 2016

El Consell Comarcal i les companyies d’aigua treballen evitar cap tall de subministrament a famílies vulnerables

Les diferents empreses subministradores d’aigua que operen al Vallès Occidental s’han reunit avui al Consell Comarcal per tal d’avançar en el treball de la Taula comarcal sobre la pobresa energètica i donar compliment a la ILP 24/2015 de mesures urgents per fer front a la pobresa energètica.

En la trobada d’avui s’han donat a conèixer els acords que les companyies d’aigua han establert amb diferents ajuntaments per evitar els talls de subministrament a les famílies vulnerables. L’objectiu és ara poder unificar els convenis de col·laboració i que aquests donin cobertura a les famílies que estan en risc de pobresa energètica.

La reunió ha comptat amb la participació del conseller comarcal delegat de Benestar Social, Pol Altayó, i representants de la Companyia d’aigües de Sabadell (CASSA), Mina de Terrassa, SOREA i Aigües de Barcelona. El conseller ha assegurat que “som conscients i volem destacar la bona voluntat de treball de les companyies subministradores d’aigua i també la seva resposta. Estem treballant conjuntament per assolir acords concrets que evitin talls d’aigua i permetin la creació d’un fons social i altres mesures d’ajuda, tal com es va acordar en la Taula comarcal sobre la pobresa energètica. També treballem per tal que les respostes que estan donant ja les companyies de l’aigua en alguns municipis es puguin fer extensius a la resta de la comarca on encara no són efectius”.

La Taula comarcal de treball sobre pobresa energètica es va construir l’1 de març, d’acord amb el mandat del Consell d’alcaldes i alcaldesses, amb l’objectiu d’implementar la ILP 24/2015. En el  marc d’aquesta taula, el Consell Comarcal va reclamar a les empreses subministradores la constitució d’un fons de solidaritat. Aquest fons estaria destinat a liquidar el deute generat pels impagaments de factures en matèria d’energia; en compliment de l’article 6.3 de la llei 24/2015, que assenyala que les companyies han de donar ajuts a fons perdut a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail