Buscador per paraules clau
02 febrer 2023

El Consell Comarcal i l’equip de professionals del col·lectiu de gent gran ultimen la Guia contra el maltractament de la Gent Gran

Aquest dijous s’han reunit al Consell Comarcal a l’última trobada presencial, el grup de professionals que han participat en l’elaboració de la guia contra el maltractament a la gent gran. En la trobada amb la consellera de Drets Socials, Míriam Casaramona, l’equip que han format part del procés, s’ha avançat de forma participada en la redacció de la guia. El principal objectiu d'aquesta Guia és millorar la protecció i l'atenció social a persones grans i poder diagnosticar, planificar, programar i executar de manera integrada les actuacions contra el maltractament cap a les persones grans.

Els maltractaments a la gent gran són una realitat encara invisible que suposa una vulneració dels seus drets i una amenaça per la seva dignitat i qualitat de vida. L’increment de l’esperança de vida, resultat de les millores en el sistema sanitari i de les condicions socioeconòmiques, ha contribuït a l’augment de la població de més edat.

Al Vallès Occidental, la població major de 65 anys arriba a les 157.000 persones de 2021 i, en l’horitzó de 2033, es preveu que augmenti el seu pes des d’un 16,8% fins al 22%. Aquest canvi demogràfic té sobretot nom de dona: dues de cada tres persones de 80 anys o més són dones, les quals representen també més del 56 % de la generació dels 60 als 79 anys.
Aquest col·lectiu ha estat un dels més perjudicats per la pandèmia dels darrers anys. Aquest dijous han conclòs amb les trobades presencials per tancar l’elaboració de la guia, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’associació EIMA, entitat amb una llarga trajectòria i expertesa en la matèria. Aquestes sessions a més a més han permès crear i enfortir el treball en xarxa dels diferents agents del territori

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail