Buscador per paraules clau
07 gener 2016

El Consell Comarcal i els consorcis del Vallès Occidental es personaran com a acusació particular de les causes del cas Mercuri que els afectin

• La Comissió Permanent del Consell Comarcal ha pres aquesta decisió per a defensar els interessos de la institució i de la comarca • Els tres ens comarcals actuaran de forma coordinada i conjunta • Aquesta decisió s’emmarca en el compromís dels governs comarcals d’actuar d’una forma transparent i ser part activa de la defensa dels interessos públics

La Comissió Permanent del Consell Comarcal del Vallès Occidental va aprovar dilluns la personació com a acusació particular en les causes del cas Mercuri que l’afectin. Per la seva part el Consorci per a la Gestió de Residus ha pres el mateix acord en la seva Comissió Executiva celebrada avui dijous i el Consorci de Turisme té previst fer-ho en els propers dies.

La voluntat de personar-se s’ha manifestat per part dels tres ens una vegada els nous equips de govern sorgits de les darreres eleccions municipals han analitzat les dades que disposaven i els requeriments judicials que s’havien rebut en relació a despeses i contractacions. En aquest sentit, el Consorci per a la Gestió de Residus, en el mandat passat, ja va analitzar, a través d’una auditoria, les despeses de Gerència i va dictar que algunes d’elles requerien una major justificació. Per altra banda, les dades recollides internament al Consorci de Turisme i al COPEVO també podrien apuntar en aquest mateix sentit. La decisió de presentar-se com a acusació particular es pren després de valorar la limitació del procediment administratiu ja que hi ha una investigació judicial en curs. D’aquesta manera, les tres institucions podran col·laborar i ser part activa en la defensa dels interessos i els cabals públics dels diferents ens comarcals que s’hagin pogut lesionar.

 Aquesta decisió respon al compromís dels governs comarcals amb la transparència de les administracions públiques i amb la voluntat de treballar per recuperar la confiança de la ciutadania i dels treballadors i treballadores dels ens comarcals. Així mateix també es vol restaurar els danys que s’hagin pogut causar a la imatge de les institucions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail