Buscador per paraules clau
23 març 2023

El Consell Comarcal i els CAPs de Salut de la comarca treballen conjuntament pel benestar emocional i la prevenció de les conductes de risc entre el jovent

El Consell Comarcal del Vallès Occidental porta a terme programes i accions de promoció de la salut i el benestar emocional dirigides especialment a la població jove de la comarca. Aquests programes i accions incorporen la perspectiva de gènere i la interseccionalitat de manera transversal i específica, atenent les influències del sistema sexe-gènere en la salut i considerant les desigualtats com un determinant social de la salut. En aquest marc es treballa de la mà dels CAP de la comarcal en la prevenció de conductes de risc i la cura del benestar emocional.

Aquest dilluns s’ha celebrat una trobada de coordinació entre el Consell Comarcal i el personal referent de benestar emocional comunitari dels CAPs de la comarca per poder establir unes línies de treball conjunt. S’ha destacat la necessitat de coordinació dels diferents agents i serveis enfocats a promoure el benestar emocional i s’explorarà la creació de grups de treball comarcals específics per a optimitzar recursos i oferir actuacions de qualitat, especialment dirigides a la població jove.

El treball amb la xarxa sanitària incideix en el coneixement i desenvolupament d’accions en l’àmbit de drogodependències i addiccions a pantalles. Així mateix, preveu la coordinació de les necessitats i demandes dels ens i administracions en relació a tots aquells aspectes que incideixen en la qualitat de l’atenció a la salut a la comarca.

Durant la trobada s’ha presentat el Servei de Benestar Emocional i Prevenció de Conductes de Risc del Consell Comarcal i el Pla  comarcal de prevenció i atenció a les conductes addictives. També es van presentar les actuacions de les Referents de Benestar Emocional Comunitari (RBEC) als CAPs, sobretot d’aquelles actuacions dirigides a la població jove.

Accions comarcals de suport emocional a joves

Aquest trimestre el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa el Servei de Suport Emocional, per a joves d’entre 12 i 30 anys dels municipis de menys de 20.000 habitants, per tal de millorar la salut emocional de la població juvenil que s’ha vist molt afectada pels efectes de la pandèmia i els diferents confinaments i restriccions dels darrers anys. El projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, té una funció preventiva i de promoció de la salut emocional i també permet la detecció precoç de problemàtiques.

Es realitzen tant atencions individuals com tallers i altres activitats vivencials a joves, famílies i professorat en relació a la gestió emocional de l’ansietat i l’estrès, coeducació, comunicació assertiva, trastorns de l’alimentació, assetjament escolar, ciberassetjament i violències de gènere. Les persones joves que vulguin accedir al servei han de trucar al 627.88.68.73. També es pot contactar per WhatsApp al mateix número.

El Consell Comarcal també ha posat en marxa el programa ‘Escolta Jove’, de la mà de Diputació de Barcelona. En aquest cas es posa a disposició dels municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca un professional compartit per reforçar els serveis locals de joventut per a les funcions d’informació, orientació i acompanyament de les persones joves.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail