Buscador per paraules clau
29 juny 2020

El Consell Comarcal i Creu Roja distribuiran targetes moneder per a suport a l’alimentació de famílies vulnerables durant l’estiu

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet efectiva una aportació de 50.000 euros al projecte de suport a l’alimentació de Creu Roja, per tal de poder implantar un sistema de targetes pre-carregades per a famílies vulnerables, per poder comprar aliments als diferents establiments del municipi. Amb aquesta aportació inicial es podran distribuir 120 targetes amb 100 euros al mes, com a màxim, durant 3 mesos.

Aquestes targetes es distribuiran segons criteri poblacional als ajuntaments de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials que apostin per la implementació d’aquest model, amb el benentès que les recarregues posteriors seran a càrrec d’aquests ajuntaments. Les famílies beneficiaries seran derivades pels serveis socials bàsics en coordinació amb Creu Roja que en farà el seguiment, a través d’un Pla de treball que vindrà acompanyat d’accions per a la recerca de feina i l’alimentació saludable.

Els Serveis Socials Bàsics han vist augmentada la demanda d’ajuts d’urgència social i en especial la necessitat d’ajuts d’aliments. En el conjunt de l’Àrea Bàsica s’ha passat de les 551 famílies ateses el mes de gener de 2020, abans de la crisi de la COVID19, a les 846 famílies el mes de maig.

La consellera de Drets Socials del Consell Comarcal, Miriam Casaramona, explica que “la Covid-19 ha tingut un impacte devastador per moltes famílies que han vist com la seva qualitat de vida es veia afectada. L’actual crisi sanitària s’ha convertit en una profunda crisi econòmica, social i laboral. Hem vist com moltes famílies han perdut la seva font d’ingressos i la situació dificulta una ràpida incorporació al món laboral. Per tal de continuar donant respostes per cobrir les necessitats bàsiques de les persones,  prioritàriament, les de millorar la cobertura alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat social. Per això impulsem la implantació d’un sistema de targetes per tal de garantir l’accés a l’alimentació fresca, dignificant i normalitzant el dret de rebre una ajuda alimentària. Que les famílies puguin realitzar les compres als establiments de proximitat està lligat també a una estratègia de fomentar la reactivació econòmica dels comerços locals”.

El Pla de Reconstrucció aprovat pel Consell d’alcaldies del Vallès Occidental contempla, entre les seves propostes la “Posada en marxa de mesures que permetin que les ajudes públiques destinades al suport a les famílies vulnerables tinguin un impacte en el comerç de proximitat, establint mecanismes com targetes moneder amb adhesió de comerços”. En aquest marc, és voluntat del Consell Comarcal la implementació d’un canvi de model en la distribució dels ajuts d’aliments, dignificant i normalitzant el dret a rebre una ajuda alimentaria per part de les famílies en situació de vulnerabilitat. Creu Roja s’ha adherit al Pla de Reconstrucció comarcal amb la voluntat de continuar donant respostes per cobrir les necessitats bàsiques de les persones,  prioritàriament, les de millorar la cobertura alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat social, especialment les que s’han vist més afectades per la crisi sanitària.

El Consell Comarcal i Creu Roja van signar l’abril de 2019 un conveni de col·laboració com a marc per a dur a terme les actuacions conjuntes de desenvolupament de projectes i activitats de suport a les persones, de promoció i formació de voluntariat, d’intervenció en situacions de risc i/o emergència per a la ciutadania, etc. que la Creu Roja desenvolupa a la comarca en consonància amb les finalitats derivades dels seus estatuts fundacionals. La Comissió Permanent ha aprovat l’addenda corresponent al conveni marc de col·laboració pel projecte de suport a l’alimentació amb targetes pre-carregades.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail