Buscador per paraules clau
28 juny 2022

El Consell Comarcal es suma un any més a la commemoració del Dia de l’Orgull LGBTI+

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull i la data senyalada per donar suport a un part de la societat a la qual, durant molt de temps, se li ha negat drets i llibertats

Durant tota la setmana, les poblacions de la comarca acullen actes en favor de la defensa dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans+, intersexuals, asexuals o qualsevol altre persona amb identitat de gènere o diversitat sexual no normativa. Un cop més les reivindicacions per la llibertat a l’autodeterminació de gènere estaran presents als carrers en aquest Dia, després que ahir 27 de juny, el Govern espanyol trametés la ‘Llei trans’ al Congrés dels Diputats, per al seu debat parlamentari i posterior aprovació final. La Llei, no exempta de debat, perquè no incorpora part de les reivindicacions dels agents socials, permetrà el canvi de sexe legal a partir dels 12 anys, i per trams d’edat hi haurà més o menys requisits.  

Amb aquest rerefons legislatiu, avui 28 de juny, es recorda el dia que la comunitat LGBTI+ va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a la batuda policial en un popular bar d’ambient a Greenwich Village, Nova York (EUA), el 1969, produint-se una revolta que va acabar en detencions i ferits greus.

En l’actualitat, en molts països del món la diversitat sexual està perseguida i criminalitzada, per part de les lleis i les autoritats. Així mateix, en diversos països ja ha estat acceptada en l’àmbit estatal. La societat continua estant molt lluny d’acceptar una realitat que ja hauria d’haver estat normalitzada des de fa molt temps.

Durant la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ es desenvolupen les acolorides marxes de l’Orgull Gai, que tenen com a símbol principal la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí i que avui el Consell Comarcal mantindrà onejant al balcó de la seu del Vallès Occidental.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail