Aquest dimarts s’ha presentat als municipis de menys de 20.000 habitants el Pla de treball del projecte d’enguany, que preveu, entre d’altres accions, sessions de formació per a tècnics municipals i la figura d’una persona tècnica referent comarcal en matèria d’accessibilitat. Amb tot, es treballarà per afavorir entorns públics accessibles perquè els espais, els edificis, els mitjans de transport, els productes i els serveis garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb diversitat funcional.
Des del Consell Comarcal es treballarà amb els ajuntaments per l’elaboració o actualització dels Plans d’accessibilitat municipals i posterior execució, com a instrument de promoció de l’accessibilitat en l’àmbit municipal. Aquests plans identifiquen les barreres arquitectòniques i sensorials en els diferents àmbits, en proposa solucions, en fa pressupost i estableix un programa per a la seva progressiva eliminació, per tal que els municipis esdevinguin accessibles d’una manera racional i planificada.
Per a aconseguir-ho, es prestarà assessorament i suport als serveis tècnics i personal municipal en matèria d’accessibilitat i en la recerca de finançament mitjançant ajuts i subvencions. També es farà formació tècnica en accessibilitat per als ens locals, amb el repte de passar de la norma redactada a la cultura de l’accessibilitat.