Buscador per paraules clau
07 juny 2022

El Consell Comarcal dóna a conèixer el festival NYS Polígon Arts de Castellbisbal a les entitats de la comarca

El divendres 3 de juny, el Consell Comarcal va celebrar la jornada “Polígon i Art: Una nova mirada” en el marc del Cicle de jornades “Vallès Industrial. Innovar en temps de crisis” i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellbisbal. La seva finalitat era donar a conèixer als ajuntaments, entitats i empreses industrials de la comarca aquest projecte innovador que busca humanitzar els espais industrials a través de la cultura i l’art local. Fotografia: Muluken Gusi

Castellbisbal té en marxa la segona edició de NYS Polígon Arts que compta amb un cartell format per diversos artistes locals de diferents disciplines com ara instal·lacions artístiques, arquitectura efímera, fotografia, accions de dansa, música i teatre.

Aquestes propostes artístiques es desenvolupen en recintes d’empreses de Castellbisbal o als entorns dels polígons del municipi i d’aquesta manera s’obren les fàbriques a la ciutadania i posen en valor l’actiu econòmic del municipi i la comarca.

La jornada del dia 3 de juny va començar a l’espai “El Càntir. Espai de consciència” on l’alcalde de Castellbisbal Joan Playà va donar la benvinguda als assistents de la comarca i va explicar la importància que té per Castellbisbal, el tercer municipi de la comarca en nombre de polígons i el primer en extensió de superfície ocupada per polígons, collir un festival que vinculi indústria i cultura.

Grup de professionals tècnics, representants institucionals i empresaris al Museu del Tractor d’Època de Castellbisbal
Fotografia: Muluken Gusi

L’organitzador del Festival NYS, Albert Gusi,  va conduir els assistents al llarg de l’itinerari d’exemples: el “banc brodat” de l’artista Anna Mimó, el projecte socio-pedagògic “Fènix”, la instal·lació “Marea”, la peça “Teixit xarxes” de l’artista Montse Pérez i la “capella industrial” de grans dimensions enmig del polígon que l’artista Xevi Bayona ha construït utilitzant les bigues industrials de l’empresa local MANXA.

El recorregut va finalitzar al Museu del Tractor on la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Margarit, va recordar els orígens agrícoles de la industria de Castellbisbal.

El Consell Comarcal impulsa diferents actuacions  per a la promoció de l’entorn industrial i l’atracció d’inversions a través de la creació de nous paisatges industrials.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail