Buscador per paraules clau
08 març 2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Aquest migdia s'ha commemorat el Dia Internacional de les Dones al Consell Comarcal Vallès Occidental, en un acte en el qual treballadores i treballadors de l'ens comarcal han fet una lectura conjunta del manifest institucional. A l'acte hi ha participat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez i la consellera de Drets socials, Míriam Casaramona.

A més, enguany, el Consell Comarcal del Vallès Occidental acull al hall de l’edifici Ègara l’exposició “Feminismes de Feminal”, una mostra sobre la primera revista feminista a Catalunya, publicada l’any 1907, la qual va tenir gran influència en la renovació de l’imaginari de les dones. La revista reivindicava el paper propositiu de les dones, que apuntaven cap a una nova identitat més autònoma, pròpia i lliure.

L’evolució d’aquesta idea suposava una ruptura en la relació amb l’exigència d’un model de relació entre els homes i les dones basada en la tradicional dependència emocional de les unes envers els altres. Però des de la revista no només es pretenia posar fi a aquests estereotips, sinó que des de les seves planes es reivindicava també la tasca que les dones aportaven en aquell moment a diferents àmbits professionals.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail