Buscador per paraules clau
21 març 2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental revalida per vuitè any consecutiu el Segell Infoparticipa a la transparència informativa del web i rep el Premi extraordinari per la redacció de les notícies

Per vuitè any consecutiu el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha revalidat el segell Infoparticipa. Aquest és un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. A més, en aquesta edició dels guardons, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha estat l’únic en rebre el Premi Extraordinari per la redacció de les notícies.

El president del Consell i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha recollit el Segell de mà del rector de la UAB, Javier Lafuente, en un acte celebrat el dilluns a la tarda a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta és la desena edició de l’Infoparticipa, si bé els dos primers anys no es van avaluar els consells comarcals. Va ser el 2015 quan es va iniciar l’avaluació dels ens comarcals i el Consell Comarcal del Vallès Occidental va ser un dels tres únics consells guardonats en la primera edició.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals. S’avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Podeu consultar el Mapa Infoparticipa aquí.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail