Buscador per paraules clau
19 abril 2016

El Consell Comarcal del Vallès Occidental rep el segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut el segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i la transparència en la comunicació pública local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per primera vegada s’han avaluat les webs dels consells comarcals, i el del Vallès Occidental ha obtingut el segell junt amb el de l’Alt Penedès. El del Gironès ha rebut una menció.

El segell s’atorga als webs municipals i comarcals que compleixen amb una cinquantena d’indicadors de transparència i participació i constitueix una marca de qualitat en la informació donada des de les institucions. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha obtingut una puntuació de 89’8 sobre 100.

Durant l’any 2015 el Consell Comarcal ha fet un important esforç en l’aplicació de mesures de foment de la transparència al propi ens i de suport als municipis de la comarca i s’ha creat la Comissió de Transparència. Cal destacar que l’ens comarcal ha posat en marxa recentment el nou web (www.ccvoc.cat),  el Portal de la Transparència, el Tauler electrònic i ha incrementat la informació de la Seu Electrònica. També s’han posat en marxa els perfils a les xarxes socials Facebook i Twitter per incrementar la informació a la ciutadania i la immediatesa.

De forma constant i des dels diferents departaments del Consell es treballa per donar compliment a la Llei de transparència i per oferir una informació acurada i de qualitat i que faciliti el coneixement de la ciutadania envers la institució, els serveis que ofereix i els representants polítics.

Aquesta és la tercera edició dels guardons InfoParticipa pels ajuntaments i la primera edició pels consells comarcals. El Mapa InfoParticipa recull tota la informació i reflexa el grau de compliment dels indicadors (www.mapainfoparticipa.com).

Per part del Consell Comarcal  el conseller delegat Marc Gonzàlez va recollir el guardó. També van assistir a l’acte de lliurament la gerent de l’ens comarcal, així com diferents tècnics que han participat al projecte de millora de la comunicació i la transparència.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail