Buscador per paraules clau
02 novembre 2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental impulsarà les comunitats energètiques a través d’una Oficina de Transformació Comunitària finançada amb fons europeus Next Generation

El Vallès Occidental disposarà d’una Oficina de Transformació Comunitària comarcal per promoure i dinamitzar comunitats energètiques a la comarca fins l’any 2025. Les comunitats energètiques fomenten les actuacions conjuntes dels actors locals del territori per maximitzar els beneficis de l’estalvi energètic i la generació renovable distribuïda. Es preveu que aquestes organitzacions juguin un paper crucial en el sistema elèctric i com a eina per avançar cap a la transició energètica i el compliment dels objectius climàtics establerts per la Unió Europea.

El Consell Comarcal ha rebut una subvenció de 129.960 euros en el marc de la primera convocatòria del Programa CE-OFICINAS, que promou l’Instituto per la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària (OTCs) per l’impuls de comunitats energètiques. Aquesta subvenció correspon al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per a l’execució dels fons Next Generation EU (NGEU). La subvenció permetrà finançar personal per a l’Oficina i el seu funcionament.

L’àmbit de treball de l’Oficina comptarà amb tres línies principals d’actuació:

Els propers mesos, s’habilitarà un nou espai web amb recursos i un formulari de contacte obert a qualsevol persona o entitat interessada per poder beneficiar-se del suport que oferirà l’Oficina de Transformació Comunitària del Vallès Occidental. Així mateix, les iniciatives de comunitats energètiques participaran, a més, en una Xarxa de Coneixements i Experiències que té per objectiu promoure mecanismes de col·laboració público-privada i l’aprenentatge de les millors pràctiques a través del treball en xarxa amb la resta d’oficines i les seves respectives iniciatives.

Aquesta és una acció finançada per la Unió Europea NextGenerationEU.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail