Buscador per paraules clau
20 juny 2022

El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional de les persones refugiades compartint i escoltant l’experiència de l’escriptora afganesa Nadia Ghulham

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, l’afganesa Nadia Ghulam ha visitat el Consell Comarcal del Vallès Occidental on ha compartit una visió realista de l’enduriment de la situació actual que viu al seu país des que entressin els talibans en el govern.

Reconeguda internacionalment per la seva feina amb l’ajuda als refugiats d’Afganistan, Ghulam ha volgut deixar constància  que, malgrat la guerra que viu al seu país i  les dificultats del dia a dia, continua creient que  la pau a l’Afganistan és possible.

Tanmateix, la seva visió ha donat peu a la reflexió sobre la duresa de la seva vida, que com la de tantes dones afganes, està marcada per les conseqüències d’una guerra civil, la fam i el règim talibà. Ghulam ha fet paleses  les dificultats i crueltats que pateixen, especialment les dones, arran de la política dels talibans que insisteixen en dures discriminacions contra el sexe femení.

El règim dels talibans que van prendre possessió l’agost de 2021, ha repercutit en què Afganistan sigui considerat per organismes internacionals com el Comitè de Drets Humans, el país més perillós del món per les dones. A més de la pobresa i la corrupció, l’emirat islàmic dels talibans és el més arriscat on pugui viure una dona si es tenen en compte altres factors també com la salut,  la violència sexual i no sexual, la violència domèstica i la discriminació econòmica.

Després de la intervenció de Ghulam insistint en “la necessitat d’una ajuda real humanitària on hi cap la col·laboració de tothom”, l’activista ha presentat el seu darrer llibre, “Somiant la pau”, ed. Rosa dels Vents, o hi explica la història familiar de refugiats on s’hi percep la trama burocràtica tan dificultosa per portar els membres de la seva família a Espanya.

A continuació, l’acte commemoratiu ha finalitzat amb un torn de preguntes i la lectura del Manifest del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2022 per part dels treballadors i treballadores del Consell.

Aquesta trobada s’emmarca en un seguit d’espais de reflexió que es volen obrir amb els treballadors i treballadores del Consell Comarcal per tal de poder reflexionar, pensar i abordar el dia a dia a més elements.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail