Buscador per paraules clau
23 març 2023

El Consell Comarcal augmentarà la seva aportació a la Federació d’ADF del Vallès Occidental per a 2023 arran la situació de vulnerabilitat dels boscos per la sequera

Aquest migdia el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, s’ha reunit amb el president de la Federació d’Associacions de Defensa Forestal (ADF) del Vallès Occidental, Joan Trench. En la trobada s’ha valorat la situació dels boscos de la comarca i com s’afronta la temporada d’estiu, que es preveu especialment complicada per la situació de sequera que viu Catalunya. És per això que el president del Consell ha comunicat a la Federació d’ADF que enguany s’incrementarà l’aportació que es fa cada any per a tasca de prevenció d’incendis forestals.

El Consell Comarcal i la Federació ADF signen anualment un conveni de col·laboració, mitjançant el qual el Consell Comarcal realitza una aportació econòmica de 6.000 euros a la Federació ADF en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. Aquest any, es preveu complementar l’aportació amb 3.500 euros més per a l’actualització i renovació de les llicències dels repetidors del senyal radioelèctric. Es preveu aprovar aquest import al proper Ple del 29 de març.

El Consell Comarcal i la Federació del Vallès Occidental d’Associacions de Defensa Forestal (ADF), treballen de forma continuada i conjunta per la prevenció d’incendis a la comarca. Durant aquest mandat el Consell Comarcal ha donat suport a actuacions de la Federació comarcal d’ADF amb aportació econòmica de recursos propis, per a diferents actuacions.

Entre les actuacions, hi ha hagut poder disposar d’un vehicle adaptat al 2019, equipar el seu nou local cedit per l’Ajuntament  de Matadepera, actualitzar els títols habilitant de l’ús privatiu del domini públic radioelèctric, cedits a la Federació d’ADF per que aquesta disposi d’un espai per a comunicacions…

El ple comarcal també ha fet costat a les ADF aprovant una moció perquè la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya no vengui o destrueixi els camions i vehicles tot-terreny dels parcs de bombers que hagin de ser substituïts o que estiguin en dessús, però siguin encara aptes per al servei, i siguin cedits a les ADF’s.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail