Buscador per paraules clau
25 gener 2024

El Consell Comarcal atén al jovent de Badia del Vallès, Castellbisbal, Palau-solità i  Plegamans, Polinyà, Sentmenat  i Vacarisses per a millorar la seva ocupabilitat

El Consell Comarcal inicia aquest mes de gener les accions en el marc del programa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ,Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ) ,en 6 municipis de la comarca.

Enguany el Consell Comarcal contracta dos professionals que en el marc del programa, tindran presència física en els serveis municipals d’ocupació , joventut i educació de Badia del Vallès, Castellbisbal, Palau-solità i  Plegamans, Polinyà, Sentmenat  i Vacarisses, així com en diferents instituts d’educació secundària de la comarca. L’objectiu és poder millorar la seva ocupabilitat i assessorar el jovent en el seu itinerari formatiu i laboral. 

La passada edició del programa, que va tenir una durada de 9 mesos, va permetre atendre 327 persones, d’entre les quals, 175 van finalitzar el procés amb una inserció formativa (63) o laboral (112). 

Des del Consell Comarcal es treballa en coordinació i en xarxa amb diferents serveis comarcals i municipals, així com també amb els instituts dels municipis. L’objectiu és poder oferir una atenció personalitzada a joves per tal de facilitar el seu coneixement i accés als recursos formatius i al mercat de  treball.

A través d’accions individuals i grupals es treballen accions enfocades a la millora de la seves possibilitats d’accés i adaptació al mercat de treball, ja sigui a  través d’itineraris formatius com d’itineraris  més centrats en la recerca de feina. 

El Programa SOJ, cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons social europeu, enguany i fins al 2026, comptarà amb diversos professionals  que treballaran a la comarca per la millora de les oportunitats de les persones joves. 

El programa té l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional. A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb el col·lectiu de les persones joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail