Buscador per paraules clau
24 desembre 2015

El Consell Comarcal aprova el pressupost pel 2016 amb una rebaixa del 63% en les assignacions als grups polítics

El Consell Comarcal ha aprovat avui un pressupost de 19.579.166’06 euros pel 2016. Aquest pressupost contempla una disminució del 63% en les assignacions dels grups polítics comarcals i dedica un 69% de la despesa a partides de caire social. El pressupost del Consell Comarcal pel 2016 es basa en 5 eixos principals: un nou marc de relació amb els ajuntaments, demanar un nou marc de finançament consell-Generalitat, una reducció dràstica de la despesa política, la priorització de la despesa social i una aposta clara per la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Cal tenir en compte que el 90% dels ingressos del Consell Comarcal són finalistes per poder desenvolupar les competències que aquest ens supramunicipals té assignades. Per tal de garantir la prestació dels serveis als ajuntaments de la comarca i a la ciutadania, el govern comarcal ha plantejat una dràstica reducció de les assignacions als grups polítics. La rebaixa és del 63% i suposa un estalvi de 160.000 euros. Aquest punt del Ple s’ha aprovat per unanimitat amb el suport de tots els grups polítics comarcals.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat a l’acabar el Ple que “els pressupostos de qualsevol administració són el principal instrument per tal de tirar endavant les propostes, projectes i actuacions de la institució. En el pressupost que hem aprovat avui hi ha hagut dues fites importants: la primera, la creació d’un nou marc de relació amb els ajuntaments. I la segona, la dràstica reducció de les assignacions dels partits polítics. Aquesta segona ha estat el principal escull pel grup polític de l’Entesa, que s’ha abstingut en la votació. Aquesta decisió de l’Entesa tindrà evidentment conseqüències perquè des del govern no podem entendre que un grup del govern s’abstingui. La decepció és important i generalitzada i la coherència ens porta a confeccionar un nou cartipàs sense comptar amb els membres de l’Entesa. Els grups que formem part del govern –ERC, CiU i PSC-, entenem que no té sentit que el grup de l’Entesa continuï formant-ne part”.

A més a més, des del govern del Consell es treballarà per establir un nou marc de relacions amb els ajuntaments de la comarca, que garanteixi la viabilitat de la institució comarcal. Aquest nou marc es basarà en la confecció d’una cartera de serveis pels ajuntaments que es concertarà amb cada un dels municipis.

 Un  69% del pressupost comarcal es destina als principals programes que tenen a veure amb les polítiques més rellevants per la cohesió social: Transport escolar; suport a la dependència; atenció social bàsica; atenció a la convivència familiar, infància i adolescència; ciutadania; Joventut, Cultura i Esports.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail