Buscador per paraules clau
01 abril 2020

El Consell Comarcal activa un servei de suport a les iniciatives locals per a la producció de material sanitari

Diferents centres i espais de producció digital de la comarca estan impulsant iniciatives per donar resposta als reptes sorgits davant la situació d’emergència sanitària. Moltes d’elles estan demanant material urgent per a poder fabricar material sanitari. Des del Consell Comarcal s’ha activat un servei que comptarà amb el suport tècnic del centre tecnològic LEITAT per ajudar aquestes propostes locals, divulgant la informació, cercant els recursos i matèries primeres que necessiten o resolent altres qüestions logístiques que puguin tenir.

Diferents espais de fabricació digital de la comarca, que participen activament a la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital, s’han adherit a plataformes col.laboratives, per coordinar esforços i actuacions per produir material sanitari. Els makers han adquirit un rol clau impulsant grans iniciatives per combatre el virus i ajudar a frenar la corba de contagis.

Els principals espais de la comarca, el @falbalterrassa, @FabLabStQ, Eclyps3, @UABOpenLabs, entre d’altres, estan centrats en la fabricació de pantalles de protecció, o, també estan desenvolupant ulleres, obreportes, i treballant en prototips de respiradors artificials i impulsant la fabricació de mascaretes tèxtils. Però la gran dificultat que pateixen, és l’escassetat de matèries primeres. Per això fan una crida generalitzada per demanar la implicació i la donació per part d’empreses i particulars de material per fer efectiva la seva tasca, sobretot facilitant làmines PETG, bobines de filament, metacrilat, làmines delrin,…

Els ens locals per la seva part, estan realitzant una gran tasca de difusió d’informació rellevant per la ciutadania, i estan dinamitzant al teixit per tal que les empreses a través de les seves impressores 3D, també fabriquin material sanitari o sensibilitzant pel subministrament d’aquestes matèries primeres.

La Generalitat de Catalunya té en marxa el Marketplace empresarial per impulsar la col·laboració d’empreses, start up’s, emprenedors que ofereixen i busquen solucions tecnològiques, capacitat productiva o subministrament de material, una proposta en la qual hi podeu trobar molta informació. El servei comarcal activat té vocació de complement i l’objectiu principal de facilitar recursos, material i suport a les entitats i espais locals vinculats a la fabricació digital davant la demanda rebuda per part seva, perquè puguin desenvolupar la seva activitat el més ràpid possible.

Podeu consultar adjunt el llistat dels projectes locals en el document Registre d’iniciatives locals de fabricació digital. Si un particular o empresa té una iniciativa i la vols compartir es pot posar en contacte amb el servei activat en el correu canetcc@ccvoc.cat

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail