Buscador per paraules clau
28 juny 2024

El Concurs Piula per unes relacions igualitàries premia el jovent de la comarca en la seva onzena edició

El jovent del Vallès Occidental ha participat novament en la campanya anual de sensibilització "Piula per unes relacions igualitàries" amb la presentació d'obres de tres vessants artístiques: Multimèdia, Artístic i Arts visuals.

Aquest dijous 27 s’ha celebrat a l’equipament juvenil La Fàbrica de Castellar del Vallès l’acte de lliurament de premis de l’11è concurs Piula: per unes relacions igualitàries i lliures de Violències masclistes. Han assistit a l’acte el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez Renom, l’alcalde de Barberà del Vallès i conseller d’impuls econòmic, Xavier Garcès, i Javi Silva, alcalde de Polinyà i diputat delegat de joventut. També hi han assistit Anna Riera, regidora de Joventut de Castellar del Vallès i Àngela Bailen, regidora d’igualtat del mateix ajuntament.

La campanya Piula per unes relacions igualitàries es va iniciar arran de la detecció de relacions poc igualitàries entre el jovent i es va impulsar amb una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar a la població en general i al jovent en particular, en favor d’unes relacions lliures de violències masclistes i fent visible la importància de la igualtat entre homes i dones.

Fins a la 8a edició, el concurs consistia en la creació individual de frases o eslògans (piulades), però arran de l’aturada obligada de la pandèmia, es va modificar el concepte de participació per convertir-lo en un concurs artístic que promogués el diàleg participatiu, la força i la cohesió comunitària i la sensibilització contra les violències masclistes per mitjà d’obres creatives realitzades de manera grupal.

Aquesta edició s’han presentat un total de 45 propostes i han participat més de 300 joves de tot el territori a través de centres educatius, equipaments de lleure, entitats i associacions de la comarca. La categoria amb més obres presentades ha estat la multimèdia amb 20 obres presentades, seguida de molt a prop de la categoria artística amb 18 obres.

Obres premiades 2024:
– PREMIS ARTÍSTICS:
Mirades entreteixides (INS Bitàcola Barberà del Vallès)
Comptador de violències masclistes (Institut Matadepera)

– PREMIS ARTS VISUALS:
L’amor ha de brillar (El Grup de Polinyà)
Alcem la veu (Institut de Matadepera)

– PREMIS MULTIMÈDIA:
Red Flag – Green Flag (UEC Terrassa)
Presó de vidre (Espai jove Torre Bassas)

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail