Buscador per paraules clau
20 maig 2016

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de Sabadell s’obre a projectes d’economia social i solidària

L’alcalde Sabadell, Juli Fernàndez, i el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, han signat avui un acord per fomentar l’Economia Social i Solidària, que es concreta en l’oferiment d’espais del Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta als projectes guanyadors del concurs “Idees Innovadores per a Reptes Socials” desenvolupat des de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès que dinamitza el Consell Comarcal. L'ocupació de l’espai per cadascun dels projectes seleccionats s'haurà de fer efectiva abans del 31 de gener de 2017.

El CEI de Can Roqueta, de titularitat municipal, es posiciona així com a espai d’allotjament obert a projectes i empreses del sector de l’Economia Social i Solidària. En aquests moments, el Centre registra una elevada ocupació d’empreses industrials i de serveis, que comparteixen com tret diferenciador un alt component d’innovació. Tal i com indica l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, “deixar la porta oberta també en aquest Centre a projectes del sector de l’Economia Social i Solidària és també una mostra de l’aposta per un nou model de desenvolupament econòmic per a la ciutat”.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que “un informe del Consell Comarcal del Vallès Occidental revela que a la comarca existeixen ja 1.531 iniciatives de caràcter social i solidari, una xifra que suposa el 5% del teixit econòmic de la comarca i prop de 10.000 llocs de treball”.

Aquest 2016 el Consell Comarcal del Vallès Occidental treballarà amb els municipis de la comarca per fomentar i impulsar l’economia social en el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès. Fins al moment, la Xarxa havia fet un treball més general en relació a la innovació i emprenedoria social, enguany, també  es vol incidir de formar específica en l’articulació i suport de les activitats vinculades a l’economia social i solidària.

El pla pel 2016 de la Xarxa d’Innovació Social que ha dissenyat el Consell té tres línies de treball. D’una banda, es treballaran idees innovadores per a reptes socials en diferents espais de generació i concreció d’idees, com la segona edició del Social Weekend Vallès o els tallers de reptes socials. També en aquesta línia es convocarà a la tardor la tercera edició del concurs Idees innovadores per a reptes socials.

D’altra banda, es treballarà de forma específica per fomentar el sector de l’economia social i la tercera línia de treball és el programa d’actuacions sociolaborals innovadores. Es tracta d’uns seguit d’accions pilot i experimentals que, a partir de l’intercanvi, el netwoorking i la cooperació impulsaran la generació de noves activitats i projectes entre la col·laboració de persones desocupades, prioritàriament majors de 45 anys, i empreses, entitats, cooperatives i emprenedors i emprenedores.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail