Buscador per paraules clau
02 octubre 2017

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DEL CONSELL D’ALCALDES I ALCALDESSES DEL VALLÈS OCCIDENTAL DAVANT ELS FETS OCORREGUTS DURANT LA JORNADA DE L’1 D’OCTUBRE

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Vallès Occidental, reunits avui de forma extraordinària i urgent, i amb la voluntat de posar per damunt de tot, la defensa de la democràcia i els valors que ens uneixen per sobre de les diferències, condemnem fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades ocorregudes ahir durant la jornada de l’1 d’octubre.

Volem, en primer lloc, destacar el comportament cívic i pacífic dels milers de persones que, a la nostra comarca, van sortir al carrer per defensar el fet de ser consultats i agrair la tasca a les persones que van treballar durant tot el dia d’ahir per garantir la seguretat i  la convivència.

Durant la jornada d’ahir, a diversos punts de Catalunya, les forces policials van carregar amb duresa contra persones que, de manera pacífica i legítima, es mobilitzaven per poder exercir el seu dret a vot i defensar drets i llibertats. A hores d’ara, es comptabilitzen ja prop de 850 ferits i ferides de diversa consideració com a conseqüència de l’actuació policial.

A la nostra comarca, els fets van ser especialment greus a Sabadell, on es va produir una càrrega policial a l’entorn de l’escola Nostra Llar, produint-se diversos ferits i causant destrosses al centre educatiu. Uns fets que, en cap cas, van ser oportuns ni justificats i absolutament desproporcionats. També es van produir incidents greus a Castellbisbal, on efectius de la Guàrdia Civil van carregar contra menors d’edat que estaven concentrats davant l’institut-escola Les Vinyes.

Els alcaldes i alcaldesses volem reafirmar que recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica. La democràcia permet la llibertat d’expressió i de reunió, uns drets fonamentals que ahir es van veure truncats per la intervenció policial desmesurada que es va produir. Demanem el cessament immediat de la violència i la condemnem fermament. Les imatges on les porres van ser protagonistes i que, al llarg de la jornada d’ahir, es van repetir als carrers de Catalunya són una autèntica vergonya.

Els alcaldes i alcaldesses fem un clam pel respecte entre totes les persones, més enllà de les idees que puguin tenir i que puguin o no compartir.  La pluralitat de Catalunya ha de passar sempre pel respecte absolut a la llibertat d’expressió.

Davant d’aquesta situació, els alcaldes i alcaldesses exigim responsabilitats polítiques al govern de l’Estat per les càrregues policials contra els ciutadans i ciutadanes que es manifestaven lliurement als col·legis electorals.

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental volem reafirmar el nostre compromís amb la convivència a les viles, pobles i ciutats de la comarca. Volem denunciar el menysteniment que el govern de l’Estat espanyol ha mostrat envers els ens locals i els representants escollits democràticament al territori. Davant aquest fet, defensem la nostra tasca com a garants de la convivència i volem remarcar que des dels ajuntaments seguirem treballant fermament per evitar qualsevol confrontació o expressió de la violència.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail