Buscador per paraules clau
14 juliol 2023

Constituït el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel mandat 2023-2027

Aquest migdia s’ha constituït a l’Ajuntament de Terrassa el Plenari del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel mandat 2023-2027. Han pres possessió del càrrec els 39 consellers i conselleres comarcals i n’ha estat escollit President l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez Renom. Ha revalidat la presidència amb una àmplia majoria, aconseguint 30 dels 39 vots, amb el suport dels grups comarcals del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i Tot per Terrassa.

L’acte de constitució s’ha celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa. La celebració del Ple de constitució es fa alterna a les dues cocapitals cada quatre anys. L’alcalde de Terrrassa, Jordi Ballart, ha donat la benvinguda als consellers i conselleres.  

En total el plenari comarcal està format per 20 dones i 19 homes, un fet rellevant si tenim en compte l’evolució de la presència femenina en el plenari comarcal des del seu primer mandat (1988-91), en el qual només una dona formava part.

Dels 39 consellers i conselleres, 14 han ocupat el càrrec en mandats anteriors. Per tant 25 consellers i conselleres s’estrenen a la institució comarcal.

 

El mandat en xifres

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental està format per 8 grups comarcals: el Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya, VOX, Confluència En Comú Podem, Partit Popular, Tot per Terrassa i la Coalició Alternativa Municipalista.

Els resultats de les eleccions municipals del mes de maig de 2023  fan que la composició del Consell Comarcal sigui la següent:

Per municipis, es compta amb representació de 19 municipis de la comarca amb la següent la distribució dels consellers i consellers comarcals:

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail