Buscador per paraules clau
14 juliol 2022

Comencen les obres de millora del Consell Comarcal per afavorir l’eficiència energètica i redistribuir i crear nous espais de treball

Aquesta setmana han començat diferents treballs al recinte de la seu del Consell Comarcal amb l’objectiu de redistribuir i crear nous espais de treball a l’edifici La Mola, reorganitzar la distribució de l’espai exterior i millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica. Es tracta d’uns treballs que es financen amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC 2020-2024) de 152.306,92.

Les obres que ara comencen són les que corresponen a la primera fase dels treballs. Es faran durant l’estiu per tal de minimitzar les afectacions a l’activitat diària de l’ens comarcal.

A l’Edifici la Mola, a banda de la rehabilitació energètica, es farà  una redistribució interior. Això permetrà dotar la seu comarcal d’uns espais polivalents. També es resoldrà l’accessibilitat a l’edifici, situat a la part posterior del recinte comarcal.

Pel que fa a l’espai exterior es fa una intervenció integradora que, per una banda, protegeixi els vianants del trànsit rodat que circula entorn dels edificis, i que, a més a més, reordeni i defineixi l’espai lliure disponible per a les noves possibilitats d’ús.

També es preveu la substitució de tot l’enllumenat exterior per afavorir la reducció d’emissions i l’eficiència energètica del recinte. Aquesta actuació prevista en el PUOSC és la continuació de diferents treballs que s’han anat fent els darrers anys a la seu comarcal per a afavorir l’estalvi energètic i l’ús d’energies renovables, com les actuacions de tancaments i aïllaments i el setembre de 2019 es va posar en marxa una instal·lació fotovoltaica a la seu que permet una cobertura del 20% del consum total d’energia de cada edifici. D’aquesta manera, el Consell treballa en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per la lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail