Buscador per paraules clau
07 juny 2022

Cerdanyola del Vallès i Palau-solità i Plegamans s’adhereixen al Servei Comarcal de Biomassa Forestal per poder alimentar les seves calderes amb estella de proximitat

Dos nous municipis es sumen al Servei Comarcal de Biomassa Forestal. Es tracta de Cerdanyola del Vallès i Palau-solità i Plegamans, que ben aviat utilitzaran l’estella de proximitat que es produeix al Centre Logístic per alimentar les calderes del seu municipi. Amb aquests ja són sis els ajuntaments que s’han adherit al servei.

El Servei Comarcal de Biomassa Forestal és un servei públic que té com objectiu contribuir a la prevenció d’incendis forestals a la comarca promovent la gestió sostenible de la superfície forestal i la valorització de la biomassa per a la generació d’energia tèrmica. Compta com a usuaris amb els ajuntaments d’Ullastrell, Vacarisses, Terrassa i Viladecavalls. El Servei també compta amb usuaris privats com una empresa del sector agrari de la comarca amb necessitats d’energia tèrmica.  

Gestió forestal i estalvi d’emissió de CO2 a l’atmosfera

Aquest servei s’emmarca en l’estratègia comarcal de transició energètica i millora de la qualitat de l’aire. De fet, el Centre Logístic de Biomassa ja ha subministrat, des de 2018, prop de 6.800 tones d’estella provinent de fusta de boscos de la comarca als seus diferents usuaris. Això equival al subministrament aproximadament 20 Giga Watts d’energia tèrmica a equipaments de la comarca, en substitució de combustible fòssil i estalviant l’emissió de més de 4.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Gràcies al Servei s’han gestionat 340 hectàrees de bosc. La fusta que arriba al Centre Logístic prové en un 67% dels boscos del Vallès Occidental. Castellar del Vallès i Matadepera són els municipis que n’aporten més. Podeu consultar totes les dades aquí.

Nova instal·lació a Palau-solità i Plegamans

A Palau-solità i Plegamans, els propers mesos es disposarà d’una xarxa de calor amb caldera d’energia renovable de biomassa forestal, centralitzada per subministrar l’energia tèrmica necessària pel funcionament de set edificis (quatre escoles, el Pavelló Esportiu, la Prefectura de Policia i una escola bressol). El projecte preveu un estalvi econòmic de 20.000 euros anuals i una important reducció en les emissions de CO2. Les obres es van iniciar el passat més de novembre.

La instal·lació de biomassa de Cerdanyola del Vallès

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’una caldera de biomassa instal·lada al Pavelló esportiu Can Xarau- Paco Arpide, amb una potència 500kW, que funciona mitjançant estella forestal i que requereix d’una aportació d’unes 480 tones anuals d’estella per al seu funcionament.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail