Càtering social:”menjar bo i just” és una iniciativa de l’associació Aturats en Acció de Ripollet per prestar serveis de càtering, oferint menjars equilibrats en quant a dieta i preu, a una part de la població que pateix limitacions per fer front a les seves necessitats diàries. També pretén oferir serveis a empreses, entitats i escoles i tenen en projecte constituir-se com a cooperativa de treball associat.
Arte Paliativo és una entitat social de Terrassa que acompanya el patiment emocional de persones que tenen una malaltia avançada o al final de la seva vida a través de l’expressió artística per mitjà de la música, pintura, escriptura, fotografia, escultura… Aquesta intervenció social es porta a terme en sessions individuals o tallers grupals, a l’Hospital o bé al domicili.
Bicinity Eco-lògic és un operador de serveis de transport urbà de mercaderies, paqueteria i missatgeria, ecològic, sostenible i responsable de Sabadell. Els vehicles de transport són cicles de transmissió mecànica amb assistència elèctrica i altres vehicles elèctrics per a major volum i distància, els quals realitzen la distribució urbana de mercaderies de forma sostenible, també coneguda com “ecologistica d´ultima milla”.
Resident Odontologia és un servei d’atenció bucodental a domicili adreçat a persones amb mobilitat reduïda i/o persones dependents nascut a Sant Quirze del Vallès. Un odontòleg/a, acompanyat d’un auxiliar, visita i tracta in-situ, a persones amb dificultats de mobilitat en els seus propis domicilis particulars, residències o centres de dia.
Els quatre guanyadors rebran una aportació econòmica de 2.500 euros que els permetrà madurar el projecte i tirar endavant el seu model de negoci. Tanmateix, comptaran amb deu hores d’assessorament personalitzat per part d’una consultora externa.
La resta de finalistes, que no han estat premiats, també seran assessorats i podran treballar el seu model de negoci i tenir accés a recursos d’altres administracions locals del territori.
En tots dos casos, tant els guanyadors com els finalistes, comptaran amb el suport del Consell Comarcal que els ajudarà a promocionar i difondre els seus projectes a través de la Xarxa d’Innovació Social.
En aquesta quarta edició La Xarxa d’Innovació Social ha rebut 40 proposes diferents amb una elevada qualitat. Un any més l’organització del concurs ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Treball i Seguretat Social. El passat dimarts es van fer les presentacions dels deu projectes finalistes i cada promotor va tenir cinc minuts per exposar públicament la seva idea i convèncer al jurat.