Un any més el Vallès Occidental ha impulsat la participació de productors, restauradors i equipaments culturals amb visites i activitats complementàries en diferents municipis de la comarca. Podeu consultar el mapa de localització de les activitats aquí.
Entre les propostes d’enguany, destaquen les visites a explotacions de la Xarxa Productes de la Terra com la masia de Ca n’Oliveró, a Castellbisbal, dedicada a la producció ecològica; al Projecte Geosmina, a Terrassa, especialitzat en agricultura regenerativa i gestió forestal; i al celler Can Morral del Molí, a Ullastrell, on es podrà conèixer de prop l’elaboració de vins i olis.
Paral·lelament, els espais culturals de la comarca també s’hi sumen amb activitats familiars i divulgatives, com l’aventura de “Tanit la remeira” a l’aula rural de Descobreix Can Banach de Terrassa, el taller de pa al Molí d’en Rata de Ripollet, la proposta “Aprenem a fer oli de pagès” a la Masia de Can Deu de l’Espai Natura de la Fundació Sabadell 1859 i la visita al Museu de la Pagesia de Castellbisbal. Tanmateix, el Parc Agrari de Can Gambús de Sabadell oferirà una visita guiada a les diferents explotacions agrícoles, incloent les vinyes recuperades per a l’elaboració del vi Arraona.
La festa també és una oportunitat per tastar la cuina de proximitat, amb restaurants com El Ciri, a Terrassa, i Can Campanyà, a Castellbisbal, amb propostes de proximitat. A més, aquells que vulguin gaudir d’una experiència completa al territori podran allotjar-se a la Masia Casajoana de Rellinars.
La programació completa i les reserves de visites, restaurants i allotjaments es poden consultar al web oficial de Benvinguts a Pagès, on també es troba disponible la guia de viatge amb totes les activitats programades arreu de Catalunya.