Buscador per paraules clau
20 juny 2017

Avui, 20 de juny, Dia Mundial de les persones refugiades

En motiu del dia mundial de les persones refugiades avui volem recordar que al món hi ha 21,3 milions de persones que han fugit de casa seva per culpa d'un conflicte. Aquesta dada és facilitada per la Campanya de pressió per a l’acollida de persones refugiades, Veniu Ja. El drama de les persones refugiades és una realitat viva i encara sense perspectiva d’una solució a curt termini. Fugir de casa i abandonar el país és la única sortida per a persones que la seva vida està en perill ja sigui per motius d’ètnia, raça, sexe, orientació sexual, religió, nacionalitat, opinions polítiques i/o pertinença a un grup social determinat. Aquesta persona empren un llarg camí fora de la seva terra per tal de ser acollida en un altre país on pugui ser protegida, respectada i se li garanteixin uns drets bàsics.

Degut a aquesta crisis humanitària, la societat civil s’ha mobilitat i és qui demana a les institucions que executin actuacions per tal d’acollir a les persones refugiades, a part d’exigir també que es compleixin els acords que van subscriure.

Una de les mobilitzacions més importants de la societat civil va tenir lloc a la ciutat de Barcelona el passat 18 de febrer d’aquest mateix any, amb el lema #VolemAcollir, organitzada per la campanya “Casa Nostra és Casa vostra”. campanya a la qual es va adherir el Consell Comarcal segons va aprovar el Ple el passat 19 de gener de 2017.

Per part de les institucions públiques catalanes, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies -a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania-, ha iniciat el desplegament d’un Programa català propi d’atenció a les persones refugiades. Aquest Programa constitueix una acció solidària i de responsabilitat envers el dret al refugi dels ciutadans i ciutadanes demandants de protecció internacional amb l’objectiu de que puguin assolir l’autonomia social i laboral així com la plena ciutadania.

I és per part de la ciutadania, des de les empreses o entitats laborals i des dels ens locals que es pot col·laborar amb el Programa Català de Refugi. Aquelles persones que disposin d’habitatge, d’una oferta laboral o vulguin esdevenir mentors, poden demanar informació a ccvoc.solidaritat@ccvoc.cat i des d’aquesta bústia de correu se’ls informarà sobre com poden col·laborar amb el Programa Català de Refugi.

En la mateixa pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental, trobareu informació respecte la situació de les persones refugiades així com informació actualitzada del Programa Català de Refugi.

A part, en un dia commemoratiu com avui, són diversos els mitjans de comunicació que dediquen un espai a fer ressò de la realitat de les persones refugiades.  Adjuntem aquestes notícies per a il·lustrar la situació de les persones refugiades i ampliar informació.

http://www.elperiodico.com/es/internacional/

http://www.lavanguardia.com/internacional/20170619/423513877971/dia-refugiado-refugiados-rechazados-europa.html

http://www.regio7.cat/arreu-catalunya-espanya-mon/2017/06/19/moren-almenys-126-immigrants-naufragi/420617.html

 

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail