Buscador per paraules clau
18 juliol 2017

Aquesta setmana es reparteixen prop de 900 lots d’higiene per a famílies vulnerables dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials

Aquest matí s’han començat a repartir un total de 900 lots de productes d’higiene i neteja als 11 municipis de la comarca, que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials gestionada pel Consell Comarcal. Amb aquesta acció es continua en la línia de l’acord arribat l’any 2013 amb els alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials per promoure accions de suport i subsistència bàsica a la població fràgil.

El Consell distribueix els lots als municipis de Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Els respectius equips de Serveis Socials faran el repartiment entre les famílies amb necessitats socioeconòmiques d’aquests municipis.

Aquest matí, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha visitat l’espai del mercat comarcal que es destina a l’emmagatzematge dels productes i on els diferents equips municipals recullen els lots. Giménez ha destacat que “amb aquesta acció podem donar periòdicament suport als bancs d’aliments municipals, amb l’aportació de productes de primera necessitat. És una mesura més del programa contra la pobresa i l’exclusió social”.

Amb la distribució d’aquests lots el Consell Comarcal aporta, a través del Programa complementari per a la garantia del benestar social de la Diputació de Barcelona 20.000 euros per a proveir als ajuntaments dels productes esmentats.

Els lots estan formats per productes de neteja, productes d’higiene personal i productes d’higiene infantil. En concret hi ha netejador de la llar, rentavaixelles, detergents líquids, xampú, condicionador, pasta de dents d’adults i infantils, raspalls de dents, gels de dutxa, pastilles de sabó, llet corporal, paper higiènic, compreses i bolquers.

Lluita contra la pobresa i l’exclusió social

El Consell Comarcal del Vallès Occidental té com un dels seus objectius la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Des del Consell Comarcal es va dissenyar a l’any 2012 el projecte de Suport a la població fràgil i en favor de la inclusió social, que tracta de desenvolupar serveis i accions que potenciïn la permanència de les persones en el seu entorn habitual, especialment els relacionats amb la promoció de l’autonomia personal. El projecte també inclou accions adreçades a un perfil de població amb dificultats per assumir les càrregues econòmiques i familiars i que es troben amb risc d’exclusió social.

Els municipis de l’ABSS del Vallès Occidental disposen de Bancs d’Aliments i projectes de subsistència bàsica per a les famílies amb dificultats socioeconòmiques de la comarca. Per complementar les mancances d’aquests dispositius i mitjançant sol·licitud d’11 municipis de la comarca i demanda explícita de cobertura, des del Consell Comarcal es considera necessari aportar els productes de neteja, higiene bàsica i infantils (bolquers) a distribuir als municipis de l’ABSS segons les necessitats i criteris poblacionals.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail