Buscador per paraules clau
14 juny 2024

“Aquest estiu treballo”, una proposta formativa pel col·lectiu jove que busca feina pel període estival

El programa Suport a l’Ocupació Juvenil continua desplegant diferents accions pel territori. Al llarg d’aquest primer semestre de l’any s’han atès a persones joves de forma individual i grupal per tal de millorar la seva ocupabilitat, oferint una atenció personalitzada per tal de facilitar el seu coneixement i accés als recursos formatius i al mercat de  treball. Aquestes accions es realitzen en coordinació amb diferents serveis municipals, especialment des dels serveis de joventut i ocupació, però en ocasions també amb els d’educació, serveis socials, etc...

Una de les accions realitzada les darreres setmanes han estat els taller grupals “Aquest estiu treballo”. Aquesta és una acció grupal que té com objectiu treballar continguts enfocats a la millora de les possibilitats d’accés i adaptació al mercat de treball, aprofitant l’estiu com un període de temporada alta idoni per a la recerca de feina en el col·lectiu jove. Al llarg de l’últim mes, els tècnics de Suport a l’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal han realitzat aquests tallers als municipis de Palau-solità i Plegamans, Polinyà Sentmenat,  Ullastrell i Vacarisses.

En aquests tallers es treballa el coneixement del mercat de treball comarcal: es presenten quins són els sectors amb fort arrelament al territori i que presenten possibilitats de contractació al període estival, oferint una visió general del teixit productiu de cada municipi i revisant quins tipus d’ofertes predominen. També s’aborda el valor de les competències ocupacionals per tal de definir l’objectiu professional de cada persona i presentar una bona candidatura. A més, s’ofereix als joves eines de recerca de feina: es treballa el currículum i els portals de recerca: comarcals i municipals, metabuscadors i canals específics per trobar ofertes d’estiu.

Els dos professionals de Suport a l’Ocupació Juvenil contractats pel Consell Comarcal tenen presència física en els serveis municipals d’ocupació , joventut i educació de Badia del Vallès, Castellbisbal, Palau-solità i  Plegamans, Polinyà, Sentmenat  i Vacarisses, així com en diferents instituts d’educació secundària de la comarca.

El Programa SOJ, cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons social europeu, enguany i fins al 2026, comptarà amb diversos professionals  que treballaran a la comarca per la millora de les oportunitats de les persones joves.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail