Buscador per paraules clau
17 març 2022

Aprovada la moció dels grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem per donar suport a les mesures contra l’exclusió financera

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció presentada pels tres grups que formen el govern comarcal, per donar suport a les mesures contra l'exclusió financera.

La moció s’ha aprovat per unanimitat amb el suport de tots els grups comarcals.

En el text es mostra la preocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental per la situació d’exclusió financera en què es troba la gent gran del nostre país i bona part del nostre territori.

També es denuncia la gestió feta per part de les entitats financeres que, malgrat tenir beneficis i en alguns casos ajuts del sector públic, no han incorporat a la gestió de les seves entitats el dret a la inclusió financera tant de persones com de territoris. Aquesta exclusió és la conseqüència de prioritzar els resultats financers i obviar la responsabilitat social corporativa envers els seus clients i el territori on viuen.

En tercer lloc, s’insta les diferents institucions i administracions amb competències en l’àmbit financer, a actuar de manera immediata per revertir la situació impulsant mesures tant en l’àmbit legislatiu com en el de la gestió per revertir la situació.

També s’insta al Govern de l’Estat a vetllar per al compliment per part de les entitats financeres tant del Real Decret Llei 1/2021de protecció dels consumidors i usuaris per fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica, com del Protocol estratègic per a reforçar el compromís social i sostenible de la Banca signat el passat 21 de febrer. L’objectiu és reforçar l’atenció a la gent gran, especialment de manera presencial, ampliar els serveis de caixa i adaptar els serveis bancaris a les necessitats de la gent gran.


També es dona suport a la iniciativa del Govern de la Generalitat que ha presentat una Proposició de Llei per a garantir el servei de caixer automàtic en els municipis en risc d’exclusió financera. Aquesta garantia s’haurà de fer, tal i com es descriu en el text de la proposta, a càrrec de les pròpies entitats financeres de manera voluntària o a través de la creació d’un fons que hauran de dotar les pròpies entitats. En cap cas, aquest servei bàsic ha d’estar finançat amb diners públics.

Finalment s’insta als partits polítics amb representació al Congrés dels Diputats que presentin, tramitin i aprovin la Proposició de Llei que impulsa el Govern de la Generalitat.

Podeu consultar el text de la moció en el següent document:

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail