Buscador per paraules clau
05 febrer 2016

ALTRES ACORDS DEL PLE COMARCAL

Suport als treballadors i treballadores de Delphi El mateix dia que es va fer públic el tancament de la planta de l’empresa Delphi a Sant Cugat, que compta amb prop de 500 treballadors i treballadores, el ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció de suport a la plantilla. Es va acordar instar […]

Suport als treballadors i treballadores de Delphi

El mateix dia que es va fer públic el tancament de la planta de l’empresa Delphi a Sant Cugat, que compta amb prop de 500 treballadors i treballadores, el ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció de suport a la plantilla. Es va acordar instar les administracions afectades (ajuntaments, Generalitat i el Parlament de Catalunya) a trobar una solució per mitigar el patiment de les famílies.

Compromís del Vallès Occidental contra el canvi climàtic

El Consell Comarcal del Vallès Occidental engegarà les accions pertinents perquè el Vallès Occidental sigui un referent en la lluita contra el canvi climàtic. Segons l’acord, que va presentar el vicepresident del Consell, Joan Ballbé “es vol prendre com a punt de partida els compromisos adoptats pels diferents municipis de la comarca i els projectes existents, com el de la promoció del consum de biomassa i la tasca del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, i fer un pas endavant per endegar aquest 2016 un full de ruta comarcal per contribuir a la reducció d’emissions i l’adaptació al canvi climàtic als propers anys, fent èmfasis en l’estalvi energètic en els edificis públics i en la ciutadania, especialment els col·lectius més vulnerables; promoure la transferència de bones pràctiques als municipis; apostar per les energies renovables i mitigar la generació de residus, entre d’altres qüestions”.

Aquesta tasca es recolliràal nou Pla d’Actuació Comarcal i es traslladarà al Consell d’alcaldes i alcaldesses l’adopció d’aquests acords per tal d’iniciar el treball conjunt de tots els ajuntaments. També es treballarà amb la ciutadania el “Compromís del Vallès Occidental per al clima”, per comprometre’ns junts i els uns amb els altres, cadascú des del seu propi àmbit, per tal que els diferents col·lectius econòmics i socials, administracions, empreses, agents i entitats socials i ciutadania, promoguin, impulsin i liderin actuacions que afavoreixin la mitigació del canvi climàtic i l’adaptació de la nostra comarca per prevenir-ne els impactes.

 

Rebuig a la transfòbia

El Ple del Consell Comarcal també ha aprovat una proposta de la Comissió Informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida on es manifesta el rebuig a la transfòbia i es condemna tota discriminació per raó d’identitat de gènere. La mateixa moció trasllada el suport del Consell Comarcal a totes les víctimes que pateixen discriminació per qüestions de gènere. La moció aprovada també manifesta el compromís del Consell Comarcal de desplegar i fer complir la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

 

Adhesió a la Declaració Universal sobre els Arxius i conveni amb l’Ajuntament de Terrassa per l’Arxiu Comarcal

El Consell Comarcal s’ha adherit institucionalment a la Declaració Universal sobre els Arxius elaborada i aprovada pel Consell Internacional d’Arxius i reconeguda com a pròpia per la UNESCO. A l’acord s’encoratja tots els ajuntaments de la comarca a tenir en compte en la seva actuació els principis que s’hi enuncien, com per exemple, que s’adoptin i reforcin polítiques i lleis apropiades en matèria d’arxius, que es dotin els arxius amb els recursos adequats que n’assegurin la correcta administració o que siguin accessibles per a tothom, entre d’altres qüestions.

 

Suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de l’Ebre

A proposta dels grups comarcals d’ERC, PSC i CiU, es va aprovar per majoria una moció de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de l’Ebre. La moció va comptar el suport dels grups del PSC, ERC, CiU, ENTESA i les CUP-CAV. S’acorda manifestar al Govern de l’Estat el rebuig a l’aprovació definitiva del Pla i donar suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra aquest Pla Hidrològic.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail