Buscador per paraules clau
28 juliol 2022

Sis empreses de la comarca reben una ajuda de 1,1M€ € dels Fons Next Generation per impulsar projectes de transformació digital i sostenibilitat ambiental amb un valor total de 9,1M€

Sis empreses de la comarca han estat seleccionades provisionalment com a beneficiaris de la convocatòria ACTIVA FINANCIACIÓN del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), finançada amb fons Next Generation.

Aquesta convocatòria amb una dotació pressupostària de 140M€ (100M€ en forma de préstecs i 40M€ en forma de subvenció) promou la transformació digital de les empreses industrials, incorporant coneixements, tecnologies i innovacions destinades a la digitalització dels processos i a la creació de productes i serveix tecnològicament avançats i de major valor afegit a les empreses industrials, essent elegibles tant projectes d’investigació industrial i desenvolupament tecnològic com d’innovació de processos i d’organització d’empreses industrials. Les empreses beneficiàries tindran 24 mesos per implementar les actuacions finançades els projectes presentats.

En total, s’han seleccionat 70 projectes en l’àmbit estatal amb un valor total de 29,3M€ i atorgant 5,8M€ en forma de subvencions i 5,6M€ en forma de préstecs. A l’àmbit comarcal, els 6 projectes seleccionats rebran en total 983.056€ en forma de subvenció i 129.539€ en forma de préstec, aportant un 30% del total de la convocatòria estatal, amb 17% de l’import total de subvencions i el 2% de l’import total de préstecs.  Cal destacar el projecte de l’empresa HP PRINTING AND COMPUTING SOLUTIONS S.L. que capta el 40% de l’import total de subvencions de la comarca per impulsar el “Desenvolupament experimental de nous processos d’impressió 3D per millorar el paradigma de la fabricació aditiva actual”, per valor d’uns 7,8M€, gairebé el 87% del valor total pressupostat dels projectes beneficiaris de la comarca.  Podeu consultar el PDF adjunt.

49 projectes industrials atorgats identificats a la comarca amb fons Next Generation

De les 11 resolucions de convocatòries provinents dels Next Generation s’han pogut identificar  un total de 49 projectes atorgats (13% del total català) i 31 empreses beneficiàries  de la comarca. Aquestes empreses rebran uns 14,5M€ en forma de subvencions i 6,4M€ en forma de préstecs per impulsar de projectes amb un valor total d’uns 38,6M€ (el 26% del total català).

També cal destacar la informació de la convocatòria Misiones Ciencia e Innovación impulsada pel CDTI i resolta al mes de gener d’enguany. Amb una dotació pressupostària de 141,2M€ per impulsar projectes col·laboratius d’investigació per afrontar reptes com la lluita contra el canvi climàtic, l’impuls de la transició energètica o la digitalització de les activitats industrials. Es van seleccionar 8 empreses de l’àmbit comarcal d’un total de 37 a nivell  català. Les empreses de la comarca col·laboraran com a líders o socis de 8 projectes que rebran durant els pròxims 4 anys subvencions per un import d’uns 4,5M€ amb un valor total de 6,7M€.

Tota aquesta informació ampliada la podeu consultar a l’apartat web, on a més trobareu informació de:

Informació actualitzada: sobre beneficiaris, imports i característiques de les principals convocatòries atorgades, amb el detall per a les empreses de la comarca.

Tauler d’anuncis: per oferir i posar en contacte empreses o entitats que busquin partners, per impulsar o presentar projectes.

Formulari de consultes: permet a les empreses demanar rebre més informació, presentar un projecte, o concertar una entrevista de treball.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail