Buscador per paraules clau
03 juny 2022

37 empreses i entitats turístiques de 14 municipis del Vallès Occidental obtenen la certificació de sostenibilitat Biosphere Sustainable Lifestyle

Des del Vallès Occidental es treballa activament per tal que les empreses i entitats turístiques facin un pas endavant en la sostenibilitat i puguin certificar-se en el marc el programa Biosphere Sustainable Lifestyle. Aquest 2022, un total de 37 empreses i serveis han aconseguit la certificació. En aquesta ocasió es certifiquen empreses i entitats turístiques dels municipis següents: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. El Consell Comarcal també ha estat reconegut.

El Compromís Biosphere Sustainable Lifestyle és un programa adreçat a empreses, serveis i entitats públiques de les comarques de la província de Barcelona que volen acreditar i millorar la seva gestió en sostenibilitat i el seu posicionament turístic. Reconeix les bones pràctiques que, alineades amb els  17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tenen en compte la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en el qual es troben. L’impulsen la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona i l’ens gestor encarregat de la implantació a la nostra comarca, el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Per obtenir aquesta certificació, les empreses i entitats han treballar durant un any en la millora de la sostenibilitat, formant-se, implantant millores cada any i donant compliment a les bones practiques d’un manual sectorial. A part de les 37 empreses i entitats s’acrediten, es compta amb 10 noves incorporacions que estan seguint el programa aquest 2022 i que es preveu que l’any 2023 es puguin afegir a les empreses Biosphere de la comarca.

L’acte de  lliurament de la certificació de turisme sostenible Biosphere Sustainable Lifestyle a reunit a les empreses i serveis turístics de la en un acte a l’exterior del Consell Comarcal. Ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; la Diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor  i representants dels municipis que compten amb empreses que reben la certificació.

El president comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat la tasca de les empreses per aconseguir un territori més sostenible i ha posat en valor el Vallès Occidental com a espai per a la descoberta, amb respecte per l’entorn i les tradicions.

La diputada Eva Menor ha animat les noves empreses que s’han adherit al programa aquest 2022 a seguir treballant per aconseguir també la certificació i ha felicitat les empreses i entitats que el darrer any han fet un esforç per complir amb els requisits Biosphere.

Una destinació turística sostenible

El Consell Comarcal, els municipis i els establiments turístics de la comarca treballen per fer del Vallès Occidental una destinació turística sostenible. La finalitat és protegir i millorar el patrimoni, tant natural com cultural, i desenvolupar un model de turisme responsable, ambientalment sostenible i socialment inclusiu i accessible que mantingui una relació equilibrada entre visitants i residents.

Aquesta aposta està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que regeixen l’actuació de la institució comarcal. En aquest sentit, el turisme sostenible és beneficiós pels visitants perquè la qualitat de la seva experiència turística augmenta en un entorn cuidat i amb una bona acollida per part dels habitants del territori.

Les  empreses  i serveis turístics poden  treballar per aconseguir un dels distintius que les reconeguin com a entitat compromesa amb la sostenibilitat. A la comarca, el segell Biosphere i la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Les empreses i serveis turístics que disposen d’aquestes acreditacions són conscients de la necessitat de protegir els recursos, responsables en la gestió de la seva activitat i realitzen accions per preservar el patrimoni cultural i natural de la comarca.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail